Huismuisje vast op een lijmplank

7 december 2015

Bij een horecagelegenheid op de Plaats in Den Haag treft een voorbijganger een muisje aan op een lijmplank. Het arme dier zit muurvast en kan geen kant op. Om te voorkomen dat de muis een hongersnood sterft, pakt ze de lijmplank op en belt ons. In het dierenhospitaal zien we dat het een zelf gefabriceerde lijmplank is. Waarschijnlijk heeft iemand last van muizen gehad en heeft hij of zij gedacht dit op deze manier op te lossen. Voorzichtig strooien we bloem rond de muizenpootjes en weten het huismuisje langzaam los te krijgen.

Het is niet de eerste keer dat we een dier aantreffen op een lijmplank. We hebben onder meer een bosuil, roodborstje en meeuw opgehaald die vastgeplakt zaten. Deze muis heeft geluk gehad dat het werd gevonden en dat de vinder ons heeft gebeld. In de meeste gevallen sterft een dier dat op een lijmplank komt de hongerdood als het niet wordt opgemerkt.
De verkoop van lijmplankjes is in ons land niet verboden. Het vangen van levende dieren erop echter wel, dat wordt namelijk gezien als dierenmishandeling. Een enorm hiaat in de wet dus. We hopen dan ook dat er een algeheel verbod komt op de verkoop én het maken van deze lijmplanken.

Het belangrijkste is om geen muizen en andere dieren aan te trekken door ervoor te zorgen dat een bedrijf en de omgeving schoon zijn en er geen etensresten achterblijven. Voorkomen is beter dan genezen.

muisje 2 web

STEUN ONS! HELP ONS DE DIEREN HELPEN!

Deel dit bericht!

Meer actieverhalen

Help ons de dieren helpen!