Hot spot: vlonder aan de Veenkade

2 november 2020

Met de dierenambulance komen we vaak op plekken waar we nooit eerder geweest zijn. Het is iedere keer een ontdekkingsreis door onze eigen stad. Maar er zijn ook plekken die we inmiddels tot onze vaste locaties mogen rekenen. Zo is daar de “beruchte” vlonder aan de Veenkade, waar we met regelmaat naartoe geroepen worden.

Dit keer werden we gebeld over een meeuw op de vlonder. Hij lag daar al vier dagen en het zag er niet best uit. De melders hadden het goed gezien: de meeuw bleek een gebroken rug te hebben. Hij was gemakkelijk te pakken, omdat hij simpelweg niet kón vluchten. Hij had de kracht niet meer om zich te verweren. Maar zo makkelijk het was om hem te pakken, zo lastig was de route terug naar vaste grond, langs de railing van de boot. Eenmaal daar konden we de meeuw naar de dierenarts brengen. Helaas kon de dierenarts niets anders dan de meeuw uit zijn lijden te verlossen, want aan de gebroken rug was niets meer te doen.

Waar het hem in zit weten wij niet, maar bij de vlonder aan deze boot komen vaker dieren terecht die gewond of ziek zijn of gewoon even willen uitrusten. De rondvaartboten van De Ooievaart varen hier meerdere keren per dag voorbij en zij berichten ons regelmatig over gestrande watervogels. Maar ook de eigenaar van de woonboot zelf en de voorbijgangers weten ons te vinden. Gelukkig brengt deze plek niet alleen pech met zich mee. Een tijdje geleden lag er een moerasschildpad lekker van het zonnetje te genieten. Toen de chauffeurs in de buurt kwamen was de schildpad hen te snel af. Hij mankeerde blijkbaar niets!

 

STEUN ONS! HELP ONS DIEREN HELPEN!

Bestel jij ook je dierenspulletjes bij ZOOPLUS? Bestel dan door op onderstaand logo te klikken. Het kost niets extra, maar je doneert dan automatisch 2% van de aankoopwaarde aan ons! 😻 ⤵️

zooplus.nl

Deel dit bericht!

Meer actieverhalen

Help ons de dieren helpen!