Hopeloos verstrikt

3 november 2019

Deze jonge mannetjes merel was verstrikt geraakt in een fruitnet in een tuin. Hij dacht een lekker hapje eten gevonden te hebben. En kwam toen hopeloos vast te zitten. Een plastic draadje zat helemaal om de vleugels van het arme vogeltje gewikkeld. Hij heeft zich uiteraard geprobeerd los te wurmen. Maar het gevolg was, dat hij alleen maar vaster kwam te zitten. Het draadje zat inmiddels zo strak, dat het al een wondje had veroorzaakt.

Fruitnetten, maar ook voernetjes om vogels bij te voeren, zijn voor vogels een potentieel gevaar. Want ze kunnen verstrikt raken in de draden en komen zo vast te zitten. Als ze niet worden opgemerkt, worden ze aangepikt door andere vogels of sterven een langzame, pijnlijke hongersdood.

Onze dierverzorgers Martin en Yvonne hebben, met zijn tweeën, een tijd lang voorzichtig moeten peuteren, om dit weer los te krijgen. Maar het mereltje is nu van het pijnlijke draadje bevrijdt. En hij is door naar Vogelopvang de Wulp. Daar mag hij even bijkomen, aansterken en daar wordt zijn wond verder behandelt. En als hij weer is opgeknapt, gaat ‘ie weer de wijde wereld in.

STEUN ONS! HELP ONS DIEREN HELPEN!

Deel dit bericht!

Meer verhalen over het hospitaal

Help ons de dieren helpen!