Hond vermist? Bel ons!

1 oktober 2021

Voor iedere hondeneigenaar is het de grootste nachtmerrie. Je bent je hond kwijt! Onze trouwe viervoeters verlies je soms op de vreemdste manieren uit het oog.

Maar wat moet je doen op zo’n moment?

Stap 1. Raak niet in paniek.
Stap 2. Als je hond na 10 minuten niet terug is, bel de Dierenambulance.

Nu denk je misschien: waarom nu al bellen?

Negen van de tien keer blijft een hond in de buurt en wordt ‘ie ook al snel gevonden. Maar soms gebeurt het dat een buurtbewoner of een oplettende wandelaar de hond alleen ziet lopen, en deze aanlijnt of binnenhaalt. Dan kun je buiten zoeken wat je wilt, maar vinden doe je hem of haar niet.

Mensen die een hond vinden, bellen vaak gelijk de Dierenambulance. Zeker als de hond geen penning draagt met een telefoonnummer. Want… wat moeten ze nu ineens met een hond? Ze lopen vaak nog een rondje met de hond of blijven staan wachten om te zien er iemand loopt die zoekt… Maar als ze geen baasje zien, zijn wij meestal de eerste die gebeld worden.

Wij noteren om wat voor hond het gaat: kleur, geslacht, ras en wat voor soort halsband het dier draagt, met bijvoorbeeld een penning.

En nu komt waarom het zo belangrijk is om ons te bellen: wij houden een vermissingen-lijst bij. Hierop houden we bij wanneer, waar en wat voor hond er is weggelopen. Ook noteren we zichtmeldingen. Dit betekent dat als mensen een hond zien lopen die ze niet te pakken kunnen krijgen, we hier notitie van maken. Zodat we, zodra we een vermissing binnenkrijgen, we kunnen aangeven dat er een soortgelijke hond gezien is.

Wanneer mensen bij ons een gevonden hond melden, raadplegen we dus altijd eerst onze vermissingen- en zichtmeldingen lijst en proberen om een match te maken. Als er een match is, kan de eigenaar de hond daar dan ophalen. We zijn in dat geval de tussenpersoon en zo is een hond snel weer thuis.

Bij langere vermissing, geef je hond dan op bij vermissingen-sites zoals

Er zijn heel veel organisaties actief, die willen en kunnen helpen! Bel ons dus, en ja… al na 10 minuten!!

Tip:
Wanneer je je hond los laat lopen, zorg dat deze altijd een halsband met een penning met jouw telefoonnummer draagt. Zodat mensen je kunnen bereiken, wanneer ze je viervoetige vriendje vinden.

En controleer of de chip goed staat geregistreerd. We zien maar al te vaak dat de hond wel een chip heeft, maar niet staat geregistreerd. Dan kunnen we je dus niet bereiken! Zie hieronder een website met de diverse databanken ⤵️⤵️

https://www.chipjedier.nl/verplicht-voor-honden/welke-databanken/

En verder, geniet van de heerlijke wandelingen! 🐕

Deel dit bericht!

Meer preventie & advies

Help ons de dieren helpen!