Hond en dwergpapegaai op tijd gevonden

28 augustus 2023

Onze dierenambulance wordt niet alleen ingeschakeld als mensen buiten zieke, gewonde of verdwaalde dieren aantreffen. Ook voor dieren zonder ouders die nog te jong zijn om voor zichzelf te zorgen, gaan onze ambulancechauffeurs op pad. En dat is niet alles: het komt ook voor dat wij door de politie worden gevraagd om in het trieste geval van een overleden persoon de achtergebleven huisdieren op te vangen.

Helaas kan het gebeuren dat de persoon die is overleden geen mensen meer om zich heen had waar de dieren naartoe kunnen. In deze gevallen komen wij de huisdieren ophalen.

Onlangs was er zo’n verdrietige situatie in Den Haag. Er was een agapornis in huis met een leeg voerbakje en een heel verdrietig hondje. Onze chauffeur heeft het hondje heel veel knuffels gegeven en natuurlijk lekker eten en drinken. Daarna bracht hij hem naar het Haags Dierencentrum waar het hondje in goede handen is en waar ze een nieuw huisje voor hem zullen zoeken. De agapornis kreeg uiteraard ook lekker eten en drinken en is vervolgens naar ons hospitaal gebracht om daar te kunnen aansterken. Zodra hij is opgeknapt, kan de agapornis worden herplaatst.

Gelukkig zijn deze dieren op tijd opgemerkt en hebben ze het gered! Zo loopt dit trieste verhaal voor de dieren gelukkig nog goed af. Al zullen zij hun baasje ongetwijfeld missen.

Beeldmateriaal: Simone Janssen. Vrij te gebruiken.

Deel dit bericht!

Meer actieverhalen

Help ons de dieren helpen!