Homer en Marge Grasparkiet

18 mei 2023

Lieve Homer en Marge wonen alweer een tijdje bij ons. Er is afstand van ze gedaan omdat er niet meer goed voor hen gezorgd kon worden. Helaas had Homer flink last van kalkmijt. Gelukkig konden we dat gauw verhelpen door hem te behandelen met medicatie. Ook Marge hebben we voor de zekerheid behandeld. Het snaveltje van Homer was ook een beetje te ver doorgegroeid en dit heeft de dierenarts weer netjes bijgeslepen.

Homer en Marge zijn nu weer helemaal opgeknapt en klaar om naar hun nieuwe forever home te verhuizen. Homer is een rustig vogeltje en vindt mensen wel ok. Maar Marge heeft meer tijd nodig, want ze vindt mensen echt behoorlijk engig.

We zoeken een liefdevol thuis, waar wel of niet tam zijn, niet uitmaakt. Homer en Marge dragen geen ring. We weten niet hoe oud Homer en Marge precies zijn. Ze willen in ieder geval graag samen blijven.

Heb je in interesse in onze Homer en Marge? Vul dan het formulier in onderaan aan deze pagina.

 

Algemene informatie
Grasparkieten zijn ontzettend mooie, kleurrijke vogels die oorspronkelijk uit Australië komen. Ze komen daar bijna in het hele land wel voor. Ze leven in groepen en houden onderling contact door de hele dag contactgeluidjes te maken. Hiermee vertellen ze elkaar waarschijnlijk informatie over waar voedsel en water te vinden is. En wie weet worden er ook nog roddels gedeeld!Maar wat duidelijk is, is dat je met Grasparkieten als huisdieren rekening moet houden met vogeltjes die de hele dag geluid maken en lekker “kletsen”.

Grasparkieten zijn dus echte groepsdieren en willen niet alleen zijn. Wij plaatsen ze daarom alleen als paartjes of bij een of meerdere Grasparkieten. Ze zijn geschikt om binnen te houden, maar kunnen ook goed in volières, maar rustig wennen aan de buitentemperatuur is dan uiteraard wel noodzakelijk.

Qua karakter kunnen ze allemaal verschillend zijn, maar over het algemeen zijn het zachtaardige vogels die, met genoeg geduld en liefde, redelijk makkelijk tam te krijgen zijn. Ook kunnen enkelen soms wat woordjes zeggen, maar dit kan niet elke vogel. Genoeg variatie en uitdaging is nodig in het leven van een Grasparkiet, want ze zijn slim en goed te trainen. Dus voldoende speelgoed, ruimte en materiaal om aan te knagen maakt een grasparkiet gelukkig.

Grasparkieten kunnen met goede verzorging wel 15 tot 20 jaar worden, dus worden ze onderdeel van uw leven. Een weloverwogen beslissing om aan Grasparkieten te beginnen is dan ook belangrijk.

 

Bestel jij ook je dierenspulletjes bij ZOOPLUS? Bestel dan door op onderstaand logo te klikken. Het kost niets extra, maar je doneert dan automatisch 2% van de aankoopwaarde aan ons! 😻 ⤵️

zooplus.nl
Reageer op Homer en Marge Grasparkiet

Help ons de dieren helpen!