Hoestend Zeehondje

1 februari 2020

Er kwam een melding van een vermoedelijk gewond zeehondje op het strand van Loosduinen. ”De zeehond ligt op een zandbank en ziet er niet best uit,” aldus de melder. Ambulancechauffeurs Joshua en Fabian springen in de strandauto, de 4×4 dierenambulance, en rijden erop af.

De zeehonden specialisten van EHBZ (Eerste Hulp bij Zeezoogdieren) Noordwijk worden ook opgeroepen en ook zij gaan onderweg. Maar zij waren op dat moment nog wat ver verwijdert. Onze chauffeurs gaan daarom snel ter plaatse de zeehond beschermen tegen eventuele nieuwsgierige honden en jammer genoeg ook mensen.

Na een tijdje speuren over het Loosduinse strand, vinden ze de zeehond bij een bezorgde voorbijganger liggen. Ze parkeren de ambulance tussen de zeehond en het water, om de zeehond te demotiveren terug het water in te vluchten. Want anders zou hij zijn kans op redding mislopen.

De chauffeurs observeren de zeehond van een kleine veilige afstand. En zien al snel dat hij inderdaad ziek is, bloed aan zijn bek heeft en een kleine hoofdwond. Op een gegeven moment begint de zeehond, zoals gevreesd, ook nog te hoesten, wat duidt op longworm. Joshua haalt de mand uit de auto en staat klaar met de spullen om hem te vangen.

Gelukkig komen de collega’s van het zeehonden reddingsteam ook al aangereden. En ook zij zien direct dat deze zeehond medische hulp nodig heeft. Onze chauffeurs hebben de mannen even bijgestaan bij het veiligstellen van de zeehond. De zeehond werd vakkundig in de mand gelegd en naar de zeehondenopvang gebracht. Daar krijgt een behandeling voor longworm en voor zijn hoofdwond. Longworm is goed te behandelen, als je er maar snel bij bent.

Hopelijk en zeer waarschijnlijk zwemt ‘ie over een maand of 3 alweer vrij op zee hond… uhh zee rond ☺️

 

Vlog en foto’s © Joshua van Breugel

STEUN ONS! HELP ONS DIEREN HELPEN!

Deel dit bericht!

Meer actieverhalen

Help ons de dieren helpen!