Hoe gaat het met de katjes van de uithuishaling?

25 januari 2022

Veel van jullie zullen erover hebben gelezen: de heftige melding van achttien katten in een woning bij hun overleden eigenaar. Elf van deze katjes waren in een redelijke conditie en zijn naar dierenasiel het Julialaantje in Rijswijk overgebracht. De zeven katjes die er medisch slechter aan toe waren, zijn in ons hospitaal opgenomen.

In de uitgelichte afbeelding boven dit bericht is kater Lord te zien.

Kleine porties voer

We zijn inmiddels twee weken verder en willen jullie graag op de hoogte houden. Omdat de katten langere tijd te weinig voedsel hebben gekregen, is het belangrijk om nu nauwkeurig met het dieet om te gaan. De katten kregen de eerste week zes keer per dag een kleine portie goede kwaliteit zacht voer en brokken aangeboden. Dit zodat zowel de maag en de darmen weer rustig op gang konden komen. Inmiddels hebben we het aantal porties terug kunnen schroeven naar vier keer per dag en nu zijn het wel grotere porties.


Hierboven kater Hertog (links zwart-wit) en poes Royale (rechts wit-zwart). Lees verder onder de afbeeldingen.

Medische checks
Twee keer per week voeren onze dierenartsen een lichamelijk onderzoek uit om de vooruitgang goed in de gaten te houden. Inmiddels zijn alle zeven katten voorzien van hun eerste vaccinatie en een chip. De volgende stap is het kijken wanneer de katten genoeg zijn aangesterkt voor castraties en sterilisaties.

Schuw maar dapper
Ook qua gedrag zien wij bij alle katjes al verbetering. Het blijft uiteraard een traumatische ervaring voor de dieren en hierdoor vertonen ze nog veel schuw gedrag. Juist hierom is ons socialisatieprogramma zo ontzettend belangrijk: elke middag nemen onze vrijwilligers de tijd om de katten te hersocialiseren. Voorzichtig maken de katten dapper hun eerste stapjes met het aaien en kroelen met onze vrijwilligsters. De twee kittens die we Prinses en Duchess hebben genoemd zitten zelfs al momenten op schoot. Om de eetlust goed te kunnen observeren zitten de katten nu allemaal apart. Maar Duchess en Prinses zitten nu ook een deel van de dag samen, zodat ze wat steun aan elkaar hebben.


De kittens liggen al lekker knus op schoot (links poes Prinses, rechts poes Duchess).

We hebben er na de eerste twee weken vertrouwen in dat de katten er medisch bovenop zullen komen en qua gedrag uit hun schulp zullen kruipen.

Wil je helpen?
Donaties voor medicatie, verzorging, verblijf, castraties, chippen en andere behandelingen zijn van harte welkom! En natuurlijk voor het eten, want die 7 mondjes smikkelen erop los…  Doneren kan hier.

Deel dit bericht!

Meer nieuwsberichten

Help ons de dieren helpen!