Hobbs: zachtaardige schat van een kat
 1. Home
 2.  » 
 3. Adoptiedieren
 4.  » Hobbs: zachtaardige schat van een kat

Hobbs: zachtaardige schat van een kat

1 juni 2021

Update: Hobbs krijgt bezoek! Fingers crossed dat er een match is… 🙏

 • Andere katten: nee
 • Honden: nee
 • Kinderen: nee (hij is heel lief, maar het is hem te druk)
 • Huis met catproof afgesloten tuin of appartement met afgesloten balkon
 • Medicatie: nee
 • Speciaal dieet: blaasgruis dieet, voor de rest van zijn leven (nu brokjes Urinary Moderate en Trovet rund natvoer of Kattovit)

Hobbs is een flinke kater met een groot hart. Een hele zachtaardige, vriendelijke jongen die iedereen lief vindt. Want mensen kunnen heerlijk knuffelen en daar houdt hij gewoon van!

Enorm aanhankelijk

Hobbs is een poepie. Zodra je zijn hokje opent, begint hij luid te spinnen. Hij is namelijk énorm aanhankelijk. Hij begint dan te knorren en geeft heerlijke kopjes. En naast dat hij zo ontzettend lief is, is hij ook nog eens heel erg knap. Hij heeft een hele mooie tekening op zijn rug en een prachtige zwarte staart.

Als je bij hem op de op grond zit, schuurt hij zijn lijfje luid knorrend tegen je aan. Knuffelen en geaaid worden vindt hij zo enorm fijn. Een leuk spelletje samen doen, met een hengeltje bijvoorbeeld, doet hij ook met plezier hoor. Maar meer omdat jij dat zo graag wilt. Hobbs vindt lekker kroelen gewoon het leukst.

lees verder onder de video (geluid aan!)

je aandacht verdelen is belangrijk als knuffelkater…. 🥰🥰

Blaasgruis

Hobbs had last van blaasgruis. Zó erg, dat hij zich hondsberoerd voelde. Zijn plasbuis was verstopt en de urine stapelde zich op. Als een kat zijn plasbuis door gruis is verstopt, kan de urine gaan terugstuwen naar de nieren. En dan krijgen de nieren een opdonder. Dit soort problemen zijn levensbedreigend. De enige oplossing: als een speer naar de dierenarts en een katheter laten plaatsen. Anders kan de kat binnen 24-48 uur overlijden. Daarbij doet het enorm veel pijn: die scherpe kiezels in zijn penis.

Spoelen

Bij de dierenarts bleef Hobbs in opname, want hij was er al slecht aan toe. Zijn nieren waren vergroot. Onder narcose werd de katheter geplaatst en hij kreeg een infuus. Veel water om de nieren goed door te spoelen, was nu belangrijk. Na twee dagen begon Hobbs weer te eten en zelf te drinken en mocht de katheter uit. We hebben hem opgehaald om bij ons verder te herstellen.

Lief lief liefffff ❤️❤️❤️

Hobbs was nog wel misselijk en kreeg injecties om hem te ondersteunen. En die lieve schat bleef maar lief. Hij bleef maar kroelen en kopjes geven. Langzaamaan ging hij zich weer beter voelen en begon hij weer te eten. En hij was ook zo blij, gewoon omdat alle mensen hem knuffelden. Er werd ook nog een kiesje getrokken en zijn bekje is nu tandloos. Maar Hobbs slobbert zijn eten op en slikt de brokjes gewoon door. Dat maakt hem niets uit. De pijn is gelukkig weg: in zijn bek en in zijn plasser.

Droge aardappel

Hobbs moet nog erg wennen aan de smaak van Urinary voer en we hebben hem diverse merken voorgezet. Op dit moment krijgt hij Urinary Moderate van Royal Canin, want hij mocht wel iets afvallen. Maar het smaakt Hobbs niet altijd. En ‘Moderate’, we weten het jongen: vergelijk een patatje mét, met een droge aardappel.

Crea-bea 

Zijn nieuwe personeel zal wat creatief moeten zijn met diverse merken. Soms vinden ze ineens een merk niet meer lekker, en een ander merk wel. Van Trovet krijgt hij zijn natvoer: rund, en dat smaakt hem prima. Kattovit vindt hij ook lekker. Natvoer is erg goed, want het bestaat voor 80% uit water. En dat vele water is juist zo gezond voor de kat.

Dit dieet is gewoon niet het aller smakelijkste, maar hij zal dit de rest van zijn leven moeten eten. Als je hem gewoon voer geeft, is de kans dat blaasgruis in deze heftigheid weer terugkomt heel groot. Gelukkig zijn er heel veel merken, dus het wordt wat experimenteren. Uiteraard kan de aandoening sowieso terugkomen, dus houd daar rekening mee. Maar met dit speciale voer is die kans wel sterk gereduceerd. Houd er ook rekening mee dat het dieetvoer je iets hogere kosten geeft, dan bij een kat die ‘gewone’ brokjes eet.

De allerliefste knuffelkater

Hobsepopsie is zo toe aan een nieuw warm thuis en aan zijn eigen personeel. Mensen, die hij helemaal plat mag knuffelen. Hobbs heeft een bak met een hoge achterkant nodig, want door de eerdere pijn plast hij heel voorzichtig en soms een beetje hoger. Maar een bak met een hoge achterkant vangt dat goed op, hoor. En dat is maar een kleine aanpassing voor zijn personeel. Want met Hobbs haal je een hele, héle grote knuffelkater en een trouwe vriend voor het leven in huis.

Hobbs is ongeveer 11 jaar, gecastreerd, gevaccineerd en gechipt.

Wil jij kennismaken met Hobbs? Bel ons op 070 3282828 tussen 11:00 en 16:00 of vul onderstaand formulier in.

Fotografie © Agnes Ludwig en Clara Mazèl

spelen: nou OK vooruit….

op schoot liggen is toch leuker

Bestel jij ook je dierenspulletjes bij ZOOPLUS? Bestel dan door op onderstaand logo te klikken. Het kost niets extra, maar je doneert dan automatisch 2% van de aankoopwaarde aan ons! 😻 ⤵️

zooplus.nl
Reageer op Hobbs: zachtaardige schat van een kat

Wij helpen dieren in nood! 

 • met vervoer en opvang
 • van zieke, gewonde en gevonden dieren
 • zowel gezelschapsdieren als in het wild levende dieren
 • in Den Haag, Leidschendam-Voorburg, Rijswijk, Wassenaar, Zoetermeer en Pijnacker-Nootdorp.