Highway had een engeltje op zijn schouder (2 jaar)

31 oktober 2023

Dit dier is al geadopteerd!

  • Kan met andere katten: ja
  • Kinderen: 12+
  • Huis met tuin
  • Medicatie: nee
  • Speciaal dieet: nee

Highway is gevonden langs de A12, op de hoogste fly-over van het Prins Clausplein. We hebben geen idee hoe hij daar is gekomen, misschien is hij wel meegereden onder een auto en in de bocht eruit geslingerd. Hij heeft een flinke tik van een auto gekregen. Zijn bekken was gebroken en hij had over zijn hele lijf schaaf- en snijwonden. Gelukkig hoefde hij niet te worden geopereerd, het bekken kon met hokrust genezen.

Grote lieve knuffel

Highway heeft geduldig al die weken hokrust in een klein hok gedragen. Hij was heel blij met de aandacht die hij kreeg en kon geen genoeg krijgen van aaien, kroelen en knuffelen – voor zover zijn verwondingen dat toelieten. Highway mag inmiddels lekker rondlopen in de losloopkamer. Hij heeft kennisgemaakt met de andere katjes, die hij heel gezellig vindt.

Hij moet nog een beetje rustig aandoen, en mag het nog niet te bont maken met springen, klauteren etc. De belasting op zijn spieren, pezen en gewrichten moet weer rustig aan opgebouwd worden. Lieve Highway vindt het prima, zolang hij maar lekker veel aandacht krijgt! Intussen is hij op zoek naar lieve mensen die straks gewoon doorgaan met aaien, kroelen en knuffelen.

Wenperiode

Iedere kat moet na een plaatsing wennen aan een nieuw huis. Hij kan dan weer even terugvallen in angstig gedrag en zich verstoppen onder het bed of achter het gordijn. Eenmaal thuis kun je hem het beste even laten bijkomen van de verhuizing. We raden aan om hem eerst in een kleine kamer te laten wennen, zodat jullie elkaar goed kunnen leren kennen. De kat geeft zelf aan wanneer hij relaxt is en klaar is om de rest van het huis te verkennen.

Ga een paar keer per dag bij hem zitten en tegen hem praten. Of lekker samen spelen, dat versterkt de band en reduceert stress. Met wat lekkere hapjes gaat hij jouw geur associëren met iets goeds. Als je hem in één keer loslaat in het hele huis, is er kans dat hij zich gaat verstoppen en moeilijk weer te vinden is!

Wennen aan de andere kat

We raden altijd een rustige introductie aan met de al thuiswonende dieren van ongeveer een maand. Je kan het maar 1 keer goed doen! Dus neem je tijd. Gaat het mis? Dan komt het over het algemeen nooit meer goed. GA NIET TE SNEL, MAAR TREK ER EEN MAAND VOOR UIT!

Als het goed is, blijft je diertje nog jaren, misschien wel 10-20 bij je. Dus geef jezelf en de dieren een beetje tijd om aan elkaar te wennen. Je kan het introductie-stappenplan op deze pagina lezen ⤵️
https://www.praktijkvoorkattengedrag.nl/aanschaf-en-opvoeding/de-introductie-van-een-nieuwe-kat/

Hij mag pas naar buiten als hij zijn thuis goed kent en als veilige thuishaven ervaart, waar hij naar terug rent en niet van weg rent.

Highway is 2 jaar oud, gecastreerd, gevaccineerd en gechipt. 

Wil jij kennismaken met Highway? Vul onderstaand contactformulier in.

Fotografie © Clara Mazèl 

 

        

Dit dier is al geadopteerd!

Help ons de dieren helpen!