“Het mooiste kerstkado ooit!”

27 december 2019

Dit was de reactie toen we de verloren gewaande poes Ché vorige week na maanden rondzwerven weer naar huis brachten bij haar baasjes. ☺️

Op een donkere vrijdagavond rond etenstijd worden wij gebeld met een melding over een gevonden kat die er helemaal niet goed uitziet. Hij is doorweekt en ruikt ook sterk naar urine. Volgens de melder komt de kat al wat langer buurten bij hen in de tuin en zelfs in de serre. Maar nu ziet hij of zij er echt een stukje slechter uit.

Wij vragen of ze de kat misschien binnen kunnen halen en dat doen ze. We sturen onze chauffeur Jasper, die de regio Zoetermeer-dienst draait, erop af. Eenmaal aangekomen zit het beestje rustig in een mandje te wachten op onze komst. Deze kat is duidelijk mensen gewend. We checken de kat eerst op een chip, en ja hoor: blieppp….. Die heeft ‘ie gelukkig.

Het blijkt een half-langharige poes te zijn, op leeftijd, die door het leven gaat als Ché. Ché de poes dus. We checken Ché daarna gelijk op eventueel uitwendig letsel, maar dat lijkt gelukkig mee te vallen. Ze voelt wel erg mager aan, haar vacht zit vol klitten, ze is doorweekt en stinkt naar de urine. Wat ook geen goed teken is uiteraard. Maar gelukkig heeft Ché dus een chip.

We checken de chipregistratie en gelukkig staat die goed geregistreerd. We bellen snel de eigenaar. Hij komt van een paar blokken verderop bij het Zonnehof vandaan. De familie van Ché is, zoals de kop boven het verhaaltje al weggeeft, ‘over the moon’ dat hun verloren poes na een hele lange tijd terug gevonden is! Sinds juli was dit poesje namelijk al vermist!!! Ze hebben maandenlang de website van Amivedi afgestruind en dachten dat Ché inmiddels overleden was.

Maar niets is minder waar gelukkig. We rijden haar vlug naar huis. De gezondheid van Ché laat te wensen over. Dus na een korte gelukkige hereniging, waar we onderstaande blije familiefoto hebben geschoten, nemen de baasjes van Ché haar over en mee naar de dierenarts voor een grondige inspectie.

Uiteraard zijn we de volgende dag benieuwd hoe het met Ché gaat en bellen naar haar baasjes. Goed nieuws. Ché blijkt redelijk in orde te zijn: ze is erg mager geworden van haar avontuur. En vanwege haar slecht verzorgde langharige vacht moet ze geschoren worden om van haar klitten te worden bevrijdt. Maar verder was ze in orde. Nu zijn we inmiddels een weekje verder en heeft Ché hopelijk een knusse kerst achter de rug zonder grote avonturen . 🙏🏼🎄

een blije hereniging!

poes Ché thuis

STEUN ONS! HELP ONS DIEREN HELPEN!

Deel dit bericht!

Meer actieverhalen

Help ons de dieren helpen!