Het gras is altijd groener aan de overkant
  1. Home
  2.  » 
  3. In actie
  4.  » Het gras is altijd groener aan de overkant

Het gras is altijd groener aan de overkant

28 juli 2021

Het gras is altijd groener aan de overkant. En in dit geval aan de andere kant van het hek. Dit schaapje had een wel heel smakelijk plukje gras gezien, maar.. deze stond aan de andere kant van het hek. En wat doe je dan dacht het schaap? Juist! Gewoon je kopje er doorheen steken en lekker opeten dat plukje gras. 

Lees verder onder de foto’s en bekijk de video voor de reddingsactie.

Wel een beetje lastig als je lekkere dikke kraag blijft hangen en je opeens vast zit. Gelukkig waren er wandelaars in de buurt die zagen dat het schaapje echt niet meer zelf terug kon. Wij hebben goed contact met veel veehouders in de regio. En vaak kunnen wij vanuit onze meldkamer de eigenaar attenderen op dit soort meldingen. Helaas kregen we in dit geval geen eigenaar te pakken. Chauffeur Joshua is er gauw op af gegaan met een ambulance vol gereedschap om het schaap te kunnen bevrijden.

Het was even flink wrikken, zo’n ijzeren hek kan nog hartstikke stevig zijn (maar goed ook). Gelukkig had Joshua verschillende tangetjes bij de hand en ook zijn doorzettingsvermogen had hij niet thuis laten liggen. Zodra het ijzer het begaf werden de scherpe puntjes nog even voorzichtig weg gehouden bij het schaap zijn nek zodat hij zichzelf niet op het laatste moment zou verwonden. En nu snel terug naar de kudde!

 

Deel dit bericht!

Meer actieverhalen

Cremeren

Je kunt jouw overleden huisdier - op afspraak - zelf brengen bij een huisdierencrematiorium. Laat je je huisdier liever thuis ophalen, dan kan dat ook. Crematoria komen op afspraak aan huis. Ook kun je ons vragen om het dier door te laten brengen naar het crematorium. Hiervoor geldt dan het huidige ambulancetarief.

Goed afscheid nemen is heel belangrijk en daarom is er bij de crematoria altijd gelegenheid om rustig afscheid te kunnen nemen van jouw overleden huisdier.

 

Wij helpen dieren in nood! 

  • met vervoer en opvang
  • van zieke, gewonde en gevonden dieren
  • zowel gezelschapsdieren als in het wild levende dieren
  • in Den Haag, Leidschendam-Voorburg, Rijswijk, Wassenaar, Zoetermeer en Pijnacker-Nootdorp.