Het bijzondere verhaal van Nellie

25 oktober 2021

Mix Dalmatiër Nellie raakte zondag 3 oktober vermist vanaf Loosduinen. Het Zoekteam Vermiste Honden Haaglanden werd al snel ingeschakeld en met hulp en medewerking van vele anderen, is het gelukt om haar op donderdag 14 oktober, eindelijk te vangen. Het bericht van Zoekteam Vermiste Honden Haaglanden neemt je mee in deze rollercoaster.

Nellie raakte zondag 3 oktober vermist vanaf Loosduinen. Zoekteam Vermiste Honden Haaglanden werd al snel ingeschakeld: een flyer werd gemaakt, er kwam een oproep op de pagina en vrijwilligers gingen om 3.00 uur ‘s nachts op pad om te zoeken.

Maandag was het flyerdag en ‘s avonds zijn speurhonden ingezet op de laatste zichtmeldingen. De hele nacht en dag had het keihard geregend, waardoor er helaas geen sporen te vinden waren. Dinsdag kwam er een vage zichtmelding vanuit Madestein. Toch ook door maar flyers opgehangen. En daar ontvingen we een melding van een mevrouw die Nellie de Margaretha van Hennenbergweg over had zien steken. Toen wisten we bijna zeker: Madestein dus.

Er is door Joyce en vrijwilligers tot laat gepost t.h.v. het witte huisje. Flyeraars kwamen boa’s tegen en hebben de flyer in hun app gezet. En toen… de grote whatsapp storing. Damn, wat een ge-sms.

Woensdag, via de boa’s, kwam een melding dat er een witte hond in Solleveld bij Monster liep. Toevallig werd geflyerd bij het Narcissenbos en de vrijwilligers gingen die kant op via het fietspad. En daar zat ze.

Haar baasje is heel rustig gaan zitten en poef ineens was ze weg. Wat volgde was een stortvloed aan telefoontjes. Bij beide nummers en ook bij de Dierenambulance Den Haag stonden de telefoons roodgloeiend. Om een lang verhaal kort te maken: Nellie was vanaf Monster in een half uur over drukke wegen naar Scheveningen gerend om te belanden bij het Verversingskanaal.

Dagen en nachten hebben we daar gepost en uiteindelijk een vangkooi geplaatst. Maar nee, helaas geen Nellie. Er volgde een aantal dagen van nul meldingen. Op diverse plekken is er gespeurd rond de Bosjes van Poot. Er waren stukken die interessant waren, maar geen Nellie. Posten, posten, posten met verrekijkers, nachtkijkers en warmtecamera alle gebieden uitpluizen. Geen Nellie…

Woensdag 13 oktober om 7.00 uur ‘s morgens ging Nellie weer aan de haal. Middenin de spits. Ze rende vanaf Houtrustweg kris kras richting het Haagse Bos, om daar weer uit beeld te verdwijnen. Vrijwel alle meldingen waren over een zeer magere hond.

We maakten ons zorgen over haar. We kregen niet duidelijk aan welke kant van het bos ze zat. Dus na veel gebel van een medewerkster van Dierenhospitaal en Dierenambulance Den Haag e.o. Carlijn, kregen we op donderdag meer duidelijkheid over de plek. In overleg is Carlijn met een dierenambulance de struiken langs de Benoordenhoutseweg gaan bekijken. De ambulance zorgde voor de veiligheid want het is daar kneiterdruk.

Ineens belde Carlijn in de stress: “Ze zit hier, ik zie haar, maar het is zo druk hier. Als ze schrikt gaat het mis.” Meteen daarop zijn vrijwilligers die aan het flyeren en zoeken waren, erheen gegaan om het verkeer rustiger te laten rijden. We hebben Politie Eenheid Den Haag gebeld om te helpen, zodat baasjes een poging konden doen. Maar mevrouw Nellie Verstappen zette het weer op een lopen en rende de Benoordenhoutseweg over. Hartslag van 600 bij iedereen en gelukkig rende Nellie een tuin in. En daar stond toevallig net een medewerker van de Dierenambulance met een vangnet. BAM Hebbes!

Wat een opluchting. Tranen met tuiten bij iedereen. Nellie maakt het goed. Ze is vier kilo afgevallen en heeft kapotte voetzooltjes. Maar op het eerste gezicht geen verwondingen.

Nellie, meisje wat heb je gelopen… Verstappen was er niks bij qua snelheid. Wat zijn er veel mensen met je bezig geweest. En wat een beschermengeltjes heb jij op je schouder gehad. Nu lekker bijkomen van alle stress. Vanmiddag krijg je een driepuntstuig met GPS tracker om.

Dit bericht is geschreven door het Zoekteam Vermiste Honden Haaglanden.

Deel dit bericht!

Meer actieverhalen

Help ons de dieren helpen!