Herman: heerlijke gezellige knuffel (2 jr.)
  1. Home
  2.  » 
  3. Adoptiedieren
  4.  » Herman: heerlijke gezellige knuffel (2 jr.)

Herman: heerlijke gezellige knuffel (2 jr.)

20 augustus 2022

Ga je nog op vakantie? Kijk dan na je vakantie wie er nog een huisje zoekt…. We reserveren dieren niet.

  • Kan met andere katten: nee
  • Honden: nee
  • Kinderen: 16+
  • Appartement met catproof balkon (geheel met gaas afgezet) of huis met geheel afgezette tuin
  • Medicatie: hij krijgt nu prednisolon 1x daags 1/4 tablet, maar we bouwen dit af naar 0
  • Speciaal dieet: ja, hypo-allergeen voer

Herman is op straat gezet, samen met zijn kattenbak, eetbakjes en slaapmandje. Niemand wilde hem hebben, maar waarom niet was onduidelijk. We hebben deze dakloze jongeman opgehaald. De eerste dagen in het hospitaal was Herman erg boos. Hij wilde niets met mensen te maken hebben, laat staan dat hij zich liet onderzoeken door de dierenarts. Maar na een paar dagen bedacht Herman zich en bleek hij een aardige jongen te zijn die het allemaal niet zo kwaad bedoelde.

Wonden op zijn wangen

De dierenarts zag open wonden op zijn wangen en hals, mogelijk vechtwonden. Al snel werd duidelijk dat het geen vechtwonden waren maar dat de open plekken werden veroorzaakt door een allergie, mogelijk een voedselallergie. Herman kreeg speciaal dieetvoer en een ontstekingsremmer en geleidelijk aan droogden de plekjes op en werden ze kleiner – om daarna weer even hard terug te komen.

Thuis wordt alles beter

Om de stress die hij ervaarde van andere katten en van het in een hokje zitten te reduceren, hebben we Herman een eigen kamer gegeven. Daar ging het al gauw zoveel beter met hem. De plekken verdwenen snel en Herman voelde zich duidelijk in zijn sas. Momenteel krijgt Herman 1/4 pilletje prednisolon. We bouwen dit nu verder af, maar het kan ook zijn dat hij toch een onderhoudsdosering moet behouden. We hopen en verwachten echter dat hij er helemaal vanaf komt en geen medicatie meer hoeft te slikken. Dat hij tot rust komt in zijn eigen huis en met zijn hypo allergeen voer weer helemaal het ventje wordt..

Hoewel het dus niet helemaal duidelijk is wat deze reactie bij Herman veroorzaakt, zal hij toch zijn dieetvoer de rest van zijn leven moeten eten. Hij mag absoluut niets anders. Herman zelf heeft daar geen probleem mee, hij peuzelt zijn dieethapje met smaak op. Zijn huid ziet er nu goed uit, de open plekken zijn weg en zijn haar begint weer te groeien. Herman maakt het allemaal niet uit: als die jeuk maar weg is, en als hij maar een lekker ruim huis vindt om in te spelen, en lieve mensen om mee te knuffelen.

Eigen mening

Herman komt je ‘s morgens enthousiast begroeten met een kopstoot en laat zich daarna graag even aaien voor hij een ommetje maakt door de kamer. Hij houdt van spelletjes met zijn mensen, een muis aan een hengeltje bijvoorbeeld. En natuurlijk houdt hij van een lekkere stevige aaibeurt. Op schoot ligt hij te ronken en te knorren. Hij geniet er zo van dat hij soms bijna van schoot tuimelt. Herman is een vrijpot, een heerlijke knuffeldoos.

Hij laat wel merken als er iets van hem gevraagd wordt wat hij niet wil: dan kan hij nog wel eens een tik na geven als waarschuwing, of aan je arm gaan hangen. Herman laat merken dat hij, als nieuwsgierige, gezellige kater, zijn privé vertrek wel een beetje eenzaam vindt. We denken dat dit gedrag over gaat als hij zijn eigen plek heeft gevonden, waar hij de ruimte heeft om te bewegen en onder de mensen te zijn. Want daar houdt Herman van.

Nieuw dak boven zijn hoofd

Herman is nu op zoek naar een nieuw veilig thuis waar hij voorgoed kan blijven wonen. De tuin of het balkon moet catproof zijn afgezet. Met andere woorden: Herman mag niet de gelegenheid krijgen ergens iets anders te eten op te scharrelen. We hebben nog niet kunnen ontdekken of hij per se graag een tuin wil; hij ligt wel graag op een hoog plekje in de buitenren de wereld te observeren. Genoeg ruimte om de poten te strekken en een beetje rond te kijken zal hij zeker waarderen.

Herman is ongeveer 2 jaar oud, gecastreerd, gevaccineerd en gechipt.

Wil jij kennismaken met Herman? Vul onderstaand contactformulier in.

Fotografie @Inge van der Meer

 

 

 

Bestel jij ook je dierenspulletjes bij ZOOPLUS? Bestel dan door op onderstaand logo te klikken. Het kost niets extra, maar je doneert dan automatisch 2% van de aankoopwaarde aan ons! 😻 ⤵️

zooplus.nl
Reageer op Herman: heerlijke gezellige knuffel (2 jr.)