Hercules: speelse doerak
 1. Home
 2.  » 
 3. Adoptiedieren
 4.  » Hercules: speelse doerak

Hercules: speelse doerak

19 juli 2021

 • Andere katten: nee
 • Kinderen: 8+
 • Huis met tuin
 • Medicatie: nee  
 • Speciaal dieet: nee

Hercules is maar wát trots op zijn naam, want net als de Romeinse held is hij stoer en iedereen te slim af! Je hoort het al: Hercules blaakt van zelfvertrouwen. Voor zo’n energieke jongen is stilzitten hartstikke moeilijk, dus die gebroken poot duurde hem véél te lang.

In de ziekenboeg

Na een melding van een kat die rondliep met zijn voorpoot omhoog, haalde onze ambulancechauffeur Hercules op. Na een check bleek zijn voet gebroken en hij werd zo snel mogelijk geopereerd. Zo’n jong dier heeft gelukkig goede kans dat een breuk netjes geneest, en dat was bij Hercules ook zo.

Alleen… wat een geduld moet je daarvoor hebben, zeg! Het woord ‘hokrust’ was niet aan deze energieke knul besteed. Hij wilde eruit! Maar nee: ‘mag niet’. We moeten streng zijn, want de breuk moet wel eerst goed geheeld zijn, jongen. Voorzichtig begon Hercules zijn pootje weer te gebruiken. Hij telde de dagen af, en toen mocht hij eindelijk naar de losloopkamer!

Hercules maakt het bont

‘Langzaam opbouwen’ zei de dokter. Nounou… zodra Hercules los mocht, wilde hij meteen rennen en gek doen voor tien. Zijn pootje is weer in orde en hij denkt: gáán! Onder begeleiding van de verzorgers werd dat gelukkig in goede banen geleid. Hij is ook een lekkere kroeldoos, maar stilzitten is er niet bij. Hij maakt de verzorgers aan het lachen met zijn gekke capriolen en wil nu weer op avontuur in zijn eigen speelparadijs.

Hercules maakt het wel een beetje bont met de andere katten: hij is haantje de voorste, en dat zullen ze weten ook. Hij springt overal op af en als hij de kans krijgt, maakt hij de andere katten even lekker aan het schrikken. Maar die zijn daarvan niet zo gediend… Onze Hercules wil gewoon alle aandacht voor zichzelf. Wij voldoen natuurlijk graag aan zijn wensen en plaatsen hem daarom als enig kat.

Echt een leukerd

Voor mensen is Hercules hartstikke leuk: hij is vrolijk, speels, lief, en heel aanhalig. Echt een knuffie. Als je een flinke portie aandacht, spelletjes en knuffels in de aanbieding hebt, dan wordt deze lekkere doerak graag je beste vriendje. En oja, hij heeft gevraagd om een (veilige) tuin, waar hij lekker volop kan rennen.

De eerste periode moet hij nog wel wat rustig aan doen. Want zijn voetje is net genezen. Net als bij mensen moet hij het dus niet forceren. Daarom is het belangrijk hem niet te veel te laten springen en hem wat af te remmen.

Hercules is ongeveer 2 jaar, gecastreerd, gevaccineerd en gechipt.

Wil jij kennismaken met Hercules? Vul het formulier op de website in of bel ons op 070-3282828 tussen 11.00 en 16.00 (laat alsjeblieft je tel. nr. achter).

Fotografie © Inge van der Meer en Dasha Munnik

 

 

 

Bestel jij ook je dierenspulletjes bij ZOOPLUS? Bestel dan door op onderstaand logo te klikken. Het kost niets extra, maar je doneert dan automatisch 2% van de aankoopwaarde aan ons! 😻 ⤵️

zooplus.nl
Reageer op Hercules: speelse doerak

Wij helpen dieren in nood! 

 • met vervoer en opvang
 • van zieke, gewonde en gevonden dieren
 • zowel gezelschapsdieren als in het wild levende dieren
 • in Den Haag, Leidschendam-Voorburg, Rijswijk, Wassenaar, Zoetermeer en Pijnacker-Nootdorp.