Hercules, de regenbooglori
  1. Home
  2.  » 
  3. Adoptiedieren
  4.  » Hercules, de regenbooglori

Hercules, de regenbooglori

8 juli 2022

Hercules kwam bij ons omdat het baasje niet langer voor hem kon zorgen. Hij kwam geen moment te vroeg, want Hercules vereenzaamde een beetje in zijn kooi.

Hercules is een Lori van de blauwe bergen en hij is vol karakter. Hij slooft zich regelmatig uit en laat zien hoe sterk hij is, door met een zitstok door de vogelkamer te slepen. Hij is gek op spelen met takken en slopen van papiertjes. Dan rolt ‘ie over de bodem van de kooi en zie je hem genieten.

Mensen vindt Hercules wisselend. Hij is soms wat wantrouwend en laat zich niet zomaar kroelen. Hercules moet meer vertrouwen krijgen en ervaren dat we hem niets doen. Ook heeft hij wat territoriumdrift. Spulletjes in zijn kooi beschermt hij met man en macht. Dat mag ook best, het is tenslotte zijn ruimte. Maar dit is wel iets waar je rekening mee moet houden.

Hercules heeft hier kort met een andere lori contact gehad en we zagen dat hij daar heel erg van genoot. We zijn voor hem dan ook op zoek naar een huisje waar al 1 of meerdere lori’s wonen. We zoeken voor Hercules een fijn thuis waar hij de ruimte heeft, regelmatig los mag of in een volière kan wonen.

We zoeken een ervaren lori-baasje die zijn gedrag goed herkend en respecteert. Hercules zijn geslacht is ons onbekend. Hij draagt een ring uit 2018.

Denk je dat jij de perfecte match bent voor Hercules? Vul dan het contactformulier in onder aan de pagina. Vul hierbij ook je ervaring in en welke huisvesting je hebt voor je lori’s.

 

Algemene informatie

De lori van de Blauwe Bergen (Trichoglossus moluccanus) is een regenbooglori. Deze soort komt voor in oostelijk Australië en Tasmanië (het gebied van de Blauwe Bergen). Het zijn actieve en nieuwsgierige vogels. Als ze vanaf jonge leeftijd bij mensen zijn, kunnen ze erg tam worden, maar het blijven zeer luidruchtige vogels. Het liefst worden ze in een paartje gehouden. Ook nemen ze graag regelmatig een waterbad. Het zijn drukke vogels die graag klimmen en knagen, ook zullen ze snel om aandacht gaan roepen. Ze richten zich veel op een persoon waardoor een lori erg fel naar anderen kan worden.

Lori’s van de blauwe bergen hebben bijzondere voeding nodig. Het zijn namelijk vruchteneters. Dit houdt in dat ze eigenlijk elke dag vers fruit nodig hebben. Je kunt een lori allerlei soorten vruchten geven en deze vogels vinden het heerlijk als je er een beetje roosvicee of honing overheen doet.
Naast vers fruit bestaat er ook een speciale lori pap die verkrijgbaar is bij de dierenspeciaalzaak.

Lori’s van de blauwe bergen hebben bijzondere voeding nodig. Het zijn namelijk vruchteneters. Dit houdt in dat ze eigenlijk elke dag vers fruit nodig hebben. Je kunt een lori allerlei soorten vruchten geven en deze vogels vinden het heerlijk als je er een beetje roosvicee of honing overheen doet.

Lori’s van de blauwe bergen zijn ongeveer 30 cm. en kunnen dus makkelijk in een papegaaienkooi in huis gehouden worden, mits ze voldoende speelmateriaal hebben. Als ze buiten gehouden worden, is het belangrijk dat ze een vorstvrij nachthok hebben. Lori’s houden niet echt van vliegen, maar ze houden wel van klimmen. Het is daarom dus belangrijk dat ze ook genoeg speelgoed hebben. Dit kan in vorm van bomen of struiken, maar het speelgoed kan ook in de dierenwinkel gekocht worden.
De minimale afmetingen van een buitenvolière horen ongeveer 3m x 1m x 2m (lengte x breedte x hoogte) te zijn.

Lori’s kunnen erg oud worden. Sommige worden maar 10 jaar oud, maar er zijn ook gevallen bekend van 37 jaar. Dus een lori is echt een vriend voor het leven.

Bestel jij ook je dierenspulletjes bij ZOOPLUS? Bestel dan door op onderstaand logo te klikken. Het kost niets extra, maar je doneert dan automatisch 2% van de aankoopwaarde aan ons! 😻 ⤵️

zooplus.nl
Reageer op Hercules, de regenbooglori