Help onze Fritzel

17 maart 2021

Sinds 4 februari zit kater Fritzel bij ons in opname. Hij is in Zoetermeer opgehaald omdat hij mank liep en er geen eigenaar bekend was. Bovendien vertoonde Fritzel zeer angstig gedrag. Hij vond het maar niets dat hij ineens in een hospitaal zat met allemaal mensen om zich heen. Als je al naar zijn dubbele hok keek, blies hij meteen. Alsof hij wilde zeggen: “Ga weg! Laat mij maar met rust.” En als we probeerden om zijn verblijf schoon te maken of om eten te geven, dan viel hij gelijk aan. Zo bang was hij geworden van mensen door zijn zware eenzame leven op straat. Dit is precies waarom wij net zoveel tijd en moeite besteden aan zowel de medische kant, als aan het socialiseren van katten.

Toch stal die angstige Fritzel de harten van onze medewerkers en vrijwilligers met zijn gekke koppie met platte oortjes. Fritzel heeft last van misvormde oren, ook wel kroepoekoortjes genoemd. Dit gebeurt door het vele vechten op straat of door het krabben aan zijn oren vanwege oormijt. Er ontstaan dan littekens op de oren en zo raken ze uiteindelijk misvormd. Heel vervelend, maar zijn misvormde oortjes waren het minste van Fritzels medische en psychische problemen.

lees verder onder de foto

In eerste instantie leek Fritz een “mission impossible”, omdat hij zo verschrikkelijk angstig was voor mensen. Maar ineens smolt het ijs in zijn kleine hartje. Iedere dag waren onze vrijwilligers uren met hem bezig, rustig zijn hokje verschonen en hem de lekkerste hapjes aanbieden. Fritz kreeg de smaak te pakken. Die tweebeners die ze hier binnenlaten, die zijn zo slecht nog niet. Inmiddels miauwt hij bij binnenkomst en laat hij zich voorzichtig aaien, zolang er geen onverwachte bewegingen gemaakt worden.

Maar nu komt het medische aspect

In eerste instantie dachten we dat het mank lopen door zijn open gesleten voetzooltjes kwam, Later werd duidelijk dat hij vermoedelijk al langere tijd met een oude breuk rond liep. Voor deze medische problemen krijgt hij nu de juiste zorg. Zodra hij ook geen pijn meer voelt en lekker in zijn vel zit, zal zijn gedrag alleen maar gaan verbeteren.

De medische kosten voor Fritzel blijven in rap tempo oplopen
€   120,00       Ambulance kosten (€ 40,- per rit)
€   307,50       Opname kosten hospitaal
(€ 7,50 per dag, dit loopt dagelijks op)
€     25,00       Chippen
€     20,00       Vaccineren (€ 10,- 2x)
€     70,00       Castratie
€     40,00       Fiv/Felv test (kattenaids)
€     27,00       Ontvlooien / ontwormen (€ 13,50 2x)
€     16,25       Zylkene Anti-Stress medicatie
€     35,00       Novacam, pijnstilling
€     80,00       Dierenarts consulten (€ 20,- 4x)
€     61,98       Röntgenfoto’s
€   390,12       Operatie oude breuk heupgewricht Dierengeneeskundig Specialisten Centrum
—————
€ 1192,85 TOTAAL (tot nu toe)

Diergeneeskundig Specialisten Centrum geeft ons gelukkig een flinke korting op de operatie van Fritzel. Er zijn bijvoorbeeld zes röntgenfoto’s gemaakt, terwijl er maar één gerekend wordt. Wij zijn erg dankbaar dat de dierenartsen altijd met ons meedenken wat betreft de kosten. Hierdoor zijn dit soort operaties voor de dieren in ons hospitaal mogelijk.

Fritzel heeft medische hulp nodig die erg veel geld kost. Wil jij hem ook helpen aan een onbezorgd leven zonder pijn?
Klik hier op de link: https://tikkie.me/pay/Dierenhospi/dtN66Aqsq4TD2xuga9bncE

Maar lees nog even verder, want ook Fritzel wil nog wat zeggen ⤵️

Of scan met de Tikkie App de QR-code:

Bericht van Fritzel:

“Hallo lieve mensen, Fritzel hier, maar je mag ook Fritz zeggen. Ik vind het nog een beetje spannend om met mensen te praten, maar ik wil even vragen of jullie mij misschien willen helpen? Ik wil graag iets liefs terug doen voor de mensen die zo goed voor mij zorgen hier. En misschien kan ik dat doen door via deze weg mijn eigen medische rekening bij elkaar te sparen… Ze hebben hier namelijk een ziekenhuis vol met andere diertjes die ook veel centjes kosten. In ruil voor wat centjes mag je wel een brokje van mij, maar niet allemaal hoor, want ik lust ze zelf….. erhm.. ook erg graag. Super bedankt!”

Fotografie © Agnes Ludwig

Deel dit bericht!

Meer nieuwsberichten

Help ons de dieren helpen!