Help jonge vogeltjes warm houden
  1. Home
  2.  » Help jonge vogeltjes warm houden

Het jonge-vogelseizoen staat op het punt van beginnen! April en mei zijn de drukste maanden van het jaar als het gaat om het aantal vogeltjes dat wij ophalen. Om de kleinste en zwakste vogeltjes voldoende warm te houden, sparen we voor zes mini-couveuses voor in onze ambulances. Helpen jullie mee?

Waarom is dit belangrijk?

Achterin de ambulance kan het erg koud zijn. Dit is natuurlijk nadelig voor de gezondheid van dieren die al ziek of verzwakt zijn. Zeker voor kleine vogels, zoals koolmezen, parkieten en jonge (water)vogels kan dit fataal zijn.

Omdat we meestal maar één chauffeur op de ambulance hebben, is het niet veilig om de vogeltjes warm te houden door ze op schoot, onder de trui, te nemen. We willen voorkomen dat we vogeltjes onderkoeld afleveren bij dierenartspraktijken of dierenopvangcentra. De aanschaf van deze mini-couveuses zou een enorme verbetering zijn voor het transporteren van de kleinste zieke en verzwakte dieren.

Hoeveel vogeltjes help jij?

Een mini-couveuse kost € 399,-. We hebben zes ambulances en het zou het mooist zijn als iedere ambulance een couveuse krijgt. Kosten: 6 x € 399,- = € 2394,-.

Ieder jaar vervoeren we dik 5000 wilde vogels, 3300 watervogels en ongeveer 750 tamme vogels. Die hebben natuurlijk niet allemaal een couveuse nodig, maar stel dat je de kosten toch netjes zou verdelen over alle vogels die we helpen, dan kom je op ruim een kwartje per vogel. Andere kleine diertjes, zoals baby egels of eekhoorns, kunnen natuurlijk ook lekker opwarmen in de couveuse.

Dus… voor € 5,- help je al 20 vogeltjes. Hoeveel vogeltjes help jij?
Eenmalig doneren kan ook via:

.