Hella (Panda)

17 oktober 2022

Beste medewerkers van de Dierenambulance,

Het is alweer 5 weken geleden dat ik Panda, inmiddels herdoopt tot Hella (naar Hella Haasse, wij hebben onze katten altijd schrijversnamen gegeven….), bij u heb opgehaald en dus de hoogste tijd om een klein verslag uit te brengen. Zij werd omschreven als wat schichtig en er was enige gedoe met eten (wilde wel uit de hand eten!) en voor de eerste 1,5 dag dat zij hier was kan ik dat volledig beamen.

Eind zondagmiddag 7 augustus nam ik haar mee naar huis, haalde haar uit de kattentas in mijn slaapkamer, liet haar een gevuld etensbakje zien en een kattenbak en vervolgens ging zij meteen naarstig op zoek naar een schuilplaats die zij vond boven op een kast achter wat rollen tekeningen. Ik liet haar met rust, maar ging wel iedere keer even naar haar toe om met haar te spreken, omdat ik dacht dat het nuttig zou zijn als ze aan mijn stem zou wennen. De rest van die zondag heb ik haar niet meer gezien.

Toen ik maandag wakker werd, zag ik dat ze gegeten had en op de bak was geweest! Wel zat ze weer boven op de kast. Die middag kwam ze heel voorzichtig naar beneden, ze liep wat argwanend rond en toen klonk de voordeur bel, een buitengewoon onsympathiek geluid. In twee tellen zat ze weer op de kast. Verder die maandag heb ik haar niet meer gezien. En toen werd het dinsdag.

Ik werd ‘s morgens wakker met een katje naast mij: geheel tegen mij aan gedrukt, kopje op mijn kussen. Dat had ik echt niet verwacht. Toen ik uit de badkamer kwam en naar de deur naar de hal liep, ging ze gezellig mee met een air van: wij gaan nu eens lekker de rest van dit huis bekijken. En vanaf dat moment lijkt het alsof ze nooit ergens anders geweest is. Ze eet goed, komt er ook om vragen met een heel hoog piepstemmetje. Zij wil regelmatig op schoot, maar niet te lang, haar kopjes zou ik eerder omschrijven als kopstoten en flink spinnen natuurlijk! En, zij is een echte kletsmajoor. Na een kleine week schrok ze niet meer van de bel of van bezoek, in tegendeel ze komt ze nu even inspecteren
Ze is ook erg tevreden over de tuin, waar ze wild jaagt op allerlei insecten. Ik geloof niet erg succesvol.

Kortom, ik ben heel blij, ik denk dat zij dat ook is. Als iemand van u eens langs wil komen om Panda/Hella in levende lijve in haar nieuwe thuis te zien, u bent van harte welkom.

Deel dit bericht!

Meer verhalen

Help ons de dieren helpen!