Held van de dag

6 november 2017

Samen sta je sterk. Ook als het om het redden van dieren gaat. Een mooi voorbeeld daarvan maakten we mee toen een wandelaarster haar hond uitliet op het strand in de buurt van het Zuiderstrandtheater.

Toen ze langs het water liep, zag ze ineens bij de duinen een zeehond liggen. Ze belde ons meteen op, omdat het strand daar behoorlijk breed is en de zeehond ver verwijderd lag van het water.

We vroegen haar om de hond bij de zeehond weg te houden en voorzichtig te kijken hoe de toestand van het diertje was. Hij bleek wondjes en donker, oud bloed op zijn kop te hebben. Ook op het zand lag bloed. Nu vroegen we aan de wandelaarster om publiek en zeker ook viervoeters op afstand te houden, want die kunnen besmettelijke ziektes overbrengen op zeehonden en vice versa, en om uit te kijken naar onze chauffeur, zodat zij het arme dier kon aanwijzen.

Ze ging direct aan de slag met het weghouden van mensen en ondertussen sprongen onze ambulance-chauffeurs Roel en Thon in de gereed staande strandauto, die voorzien was van een speciale zeehondenmand en dekens.

Toen we het strand opreden, belde de meldster dat de zeehond actief werd en weer wilde gaan zwemmen. We vroegen of ze de weg tussen zee en zeehond wilde versperren, want het dier mocht met die verwondingen echt niet terug het water in.

Aangekomen bij de zeehond wist Roel hem snel te pakken en zag hij dat de ogen ontstoken waren en dat het bloed afkomstig was uit de bek van het dier. Na contact met de EHBZ-coördinator (Eerste Hulp Bij Zeezoogdieren) konden we de zeehond naar zeehondenopvang A Seal in Stellendam vervoeren, waar ze nog precies 1 plekje vrij hadden.

Onze held van de dag was in ieder geval de vrouw aan het Scheveningse strand, die misschien een andere wandeling voor ogen had, maar die wel heel goed en mooi werk verrichtte!

STEUN ONS! HELP ONS DE DIEREN HELPEN!

Deel dit bericht!

Meer actieverhalen

Help ons de dieren helpen!