Kitten Heintje: klein maar dapper (geb. medio juni)

27 augustus 2023

Dit dier is al geadopteerd!

* Andere katten: ja, we plaatsen Heintje uitsluitend samen met of bij een andere jonge kat
* Kinderen: ja
* Huis met tuin of appartement met veilig afgenet balkon
* Medicatie: nee
* Speciaal dieet: nee (nog wel kittenvoer)

Heintje werd moederziel alleen op straat gevonden terwijl hij nog véél te klein was om alleen op avontuur te gaan, naar schatting pas twee maanden. Op die leeftijd zijn katten nog kleutertjes voor wie de grote wereld veel te gevaarlijk is. Ondanks aanmelding op Amivedi hebben we zijn eigenaar niet kunnen vinden.

Vrolijke boefie
Heintje heeft een oogafwijking die er wat vreemd uitziet: zijn pupillen staan wat lager dan normaal. Inmiddels heeft de dierenarts vastgesteld dat zijn ogen wel normaal reageren en dat kleine Heintje kan zien. Misschien heeft hij wel een beetje ‘tunnelvisie’ want hij kan soms nog weleens schrikken als er opeens iets van opzij op hem afkomt.

Wat de oorzaak is van de afwijkende oogstand is onbekend. We weten ook niet of dat nog bijtrekt. Maar het boefie heeft er gelukkig weinig last van. Heintje is vrolijk en speels zoals ’t hoort.

Wenperiode
Iedere kat moet na een plaatsing wennen aan een nieuw huis. Heintje kan misschien even terugvallen in angstig gedrag en zich verstoppen onder het bed of achter het gordijn. Eenmaal thuis raden we aan om Heintje eerst in een kleine kamer te laten wennen, zodat jullie elkaar goed kunnen leren kennen. Je kan hem het beste even laten bijkomen van de verhuizing. Hij geeft zelf wel aan wanneer hij relaxt is en klaar is om de rest van het huis te verkennen.

Kennismaken met een andere kat
We raden altijd een rustige introductie aan met een al thuiswonende kat. Je kan hier meer over lezen op deze pagina:
https://www.praktijkvoorkattengedrag.nl/aanschaf-en-opvoeding/de-introductie-van-een-nieuwe-kat/

Castreren
Castratie of sterilisatie vindt bij onze kittens pas na zes maanden plaats. Een absolute voorwaarde voor adoptie is om de kat bij het bereiken van die leeftijd te laten steriliseren of castreren. Fokken met onze dieren is niet toegestaan. Via onze eigen dierenarts mag je Heintje tegen een gereduceerd tarief laten helpen. Je ontvangt automatisch een herinneringskaart als de leeftijd van zes maanden is bereikt. Uiteraard mag je dit ook door je eigen dierenarts laten doen, maar daar kunnen wij geen gereduceerd tarief aanbieden.

Heintje is medio juni geboren. Hij is gevaccineerd en gechipt.

Wil jij kennismaken met Heintje? Vul onderstaand formulier in. Voeg alsjeblieft zoveel mogelijk informatie toe over jouw huishouden en de tijd die je hebt om Heintje aandacht te geven.

Aparte oogjes ⤵️

Dit dier is al geadopteerd!

Help ons de dieren helpen!