Hector heeft er zin in (geb. januari)

1 september 2023

Dit dier is al geadopteerd!

  • Kan met andere katten: nee
  • Kinderen: 8+
  • Huis met tuin
  • Medicatie: nee
  • Speciaal dieet: nee

Hector is een heerlijk mannetje. Hij vindt het superleuk om aandacht te krijgen van de verzorgers en lekker te spelen in de losloopkamer! Helaas is het op het moment ontzettend druk in onze kamers en Hector zit vaak een beetje sip te kijken als we even geen tijd voor hem hebben. Arm kereltje, we hebben hem beloofd dat we gauw een huisje voor hem gaan vinden met mensen die veel tijd voor hem hebben, want hij heeft nog wel veel aandacht en een beetje opvoeding nodig.

Wenperiode

Iedere kat moet na een plaatsing wennen aan een nieuw huis. Hij kan dan weer even terugvallen in angstig gedrag en zich verstoppen onder het bed of achter het gordijn. Eenmaal thuis raden we aan om Hector eerst in een kleine kamer te laten wennen, zodat jullie elkaar goed kunnen leren kennen. Je kan hem het beste even laten bijkomen van de verhuizing. De kat geeft zelf aan wanneer hij relaxt is en klaar is om de rest van het huis te verkennen.

Ga een paar keer per dag bij hem zitten en tegen hem praten. Desnoods met wat lekkere hapjes, zodat hij jouw geur gaat associëren met iets goeds. Of lekker samen spelen, dat versterkt de band en reduceert stress. Als je hem in één keer loslaat in het hele huis, is er kans dat hij zich gaat verstoppen en moeilijk weer te vinden is!

Hij mag pas naar buiten als hij zijn thuis goed kent en als veilige thuishaven ervaart, waar hij naar terug rent en niet van weg rent.

Hector is geboren in januari. Hij is gecastreerd, gevaccineerd en gechipt.

Wil jij kennismaken met Hector? Vul het onderstaande contactformulier in.

Fotografie © Simone Janssen

 

 

 

 

Dit dier is al geadopteerd!

Help ons de dieren helpen!