Hamsters aan lot overgelaten in centrum Den Haag

23 november 2021

Op zondagavond kregen we een verontrustende melding van een mevrouw die net klaar was met winkelen in het centrum van Den Haag. Tot haar grote schrik kwam ze een plastic bakje tegen met drie hamstertjes midden op de Grote Marktstraat in Den Haag. 

De melder was erg bezorgd en de hamstertjes hadden het duidelijk koud in het donker op deze barre zondagavond. In overleg met de meldkamer is er toen afgesproken om de hamstertjes onder te brengen in een winkel, zodat wij ze hier zo snel mogelijk op konden komen pikken. Gelukkig was de Hema zo lief om de beestjes even voor ons te bewaren en chauffeur Arie heeft ze kort hierna opgehaald.

Lees verder onder de foto’s…
 
De hamstertjes in het plastic bakje waarin ze achtergelaten zijn. 

Aparte hotelkamers
Bij aankomst in ons hospitaal werden de hamstertjes lichamelijk onderzocht. Het lijkt om twee vrouwtjes en één mannetje te gaan. Gelukkig zijn er geen directe verwondingen ontdekt. Omdat het om twee verschillende geslachten gaat én omdat hamsters over het algemeen solitair levende knagers zijn, hebben we ervoor gekozen om hen alle drie in een eigen hotelkamer in te checken in casa Dierenhospitaal Den Haag voor de overnachting. Hamsters kunnen op jongere leeftijd samen gehouden worden, maar in veel gevallen zullen volwassen hamsters agressief gedrag naar elkaar gaan vertonen. Wij adviseren om hamsters apart te huisvesten.


Alle hamstertjes hun eigen hotelkamer met vers water, voer, een verstopplekje en wat groen.

Afstand is altijd een optie
De hamsters zijn de volgende ochtend naar knaagdierenopvang Het Knaaghof gebracht, waar ze verzorgd en herplaatst zullen worden. Wij zijn blij dat de hamsters op tijd gevonden zijn en niet de hele nacht in de winterse kou hebben doorgebracht. Iets wat deze kleine diertjes echt fataal kan worden. Wij begrijpen als geen ander dat eigenaren soms in vervelende situaties terecht kunnen komen, maar het dumpen of achterlaten van een dier is nooit de juiste oplossing. Er zijn genoeg opvangcentra waar afstand gedaan kan worden van een huisdier. Zodra je de verantwoordelijkheid aangaat om een dier aan te schaffen of over te nemen, moet je ook verantwoordelijk afstand kunnen doen van het dier.

Wij hopen dat de hamsters snel een liefdevol thuis zullen vinden!

 

 

STEUN ONS! HELP ONS DIEREN HELPEN!

Bestel jij ook je dierenspulletjes bij ZOOPLUS? Bestel dan door op onderstaand logo te klikken. Het kost niets extra, maar je doneert dan automatisch 2% van de aankoopwaarde aan ons! 😻 ⤵️

zooplus.nl

 

Deel dit bericht!

Meer actieverhalen

Help ons de dieren helpen!