Hamsters gedumpt in de kou naast container

21 februari 2023

Misschien heb je dit bericht eerder al in het nieuws gezien. Naast de lokale nieuwssites, besteedde Hart van Nederland ook aandacht aan deze kleine hamstertjes. We ontvingen een melding van voorbijgangers die twee dwerghamsters hadden gevonden in een kooi naast een container. Het is nu erg koud en niemand wist hoelang de hamsters er al lagen en wie ze daar had neergelegd…

Het leek op gedumpt afval, maar dat bleek niet zo te zijn. De twee hamsters waren naast een ondergrondse container gezet en gelukkig hoorden voorbijgangers gepiep. De twee waren aan hun lot overgelaten aan de Minister van Den Tempellaan in Rijswijk.

De hamsters zijn zo snel mogelijk opgehaald en in de ambulance gezet. Hier mochten ze opwarmen in de couveuse en we hebben ze meegenomen naar ons hospitaal. De hele nacht lagen ze lekker warm bij ons en de volgende dag hebben we ze naar konijnen- en knaagdierenopvangcentrum het Knaaghof gebracht.

Update 23 februari 2023: Het gaat goed met de hamsters en inmiddels zoeken ze allebei een nieuw huisje. Kijk voor meer informatie op de volgende links:
https://ikzoekbaas.dierenbescherming.nl/asieldier/konijnen-en-knagers/3324713-mart-jan-dwerg
https://ikzoekbaas.dierenbescherming.nl/asieldier/konijnen-en-knagers/3324717-marnix-maxim-dwerg 

Beeldmateriaal: Ivar Gieles.

 

STEUN ONS: SHOP VOOR HET GOEDE DOEL! HELP ONS DIEREN HELPEN!

Als je via onze site een bestelling of een boeking doet bij Mediamarkt, Bol, Coolblue, Thuisbezorgd, Belvilla, Expedia, Booking en heel veel andere shops, krijgen wij daar een beetje commissie voor. Het kost jou niets extra en zo help je ons. 😻 Dus ga je eten bestellen, een reis boeken of lekker shoppen, doe het via onze site! Klik op het plaatje ⤵️

Deel dit bericht!

Meer actieverhalen

Help ons de dieren helpen!