Hamlet, onzeker lieverdje

 In Asieldieren
  • Andere katten: nee
  • Kinderen: 12+
  • Huis met tuin of appartement
  • Medicatie: ja
  • Speciaal dieet: nee

Hamlet is een schatje. Een onzeker ventje, die je steeds met grote ogen aankijkt. We hebben hem een tijdje medicatie in moeten geven en sindsdien is hij wat argwanend. Maar hij doet geen kip kwaad, hoor. Hij verstopt zich eerder achter de krabpaal en rent weg van ons. Maar als je rustig op de grond gaat zitten en een heerlijk kauwstaafje aanbiedt, komt ‘ie al snel voorzichtig naar je toe geschuiveld. En als hij dan merkt, dat je hem niet gaat ‘pakken’, dan trilt zijn staartje van geluk, geeft ‘ie voorzichtige kopjes en mag je hem lekker aaien.

Hamlet is gemeld door één van onze eigen vrijwilligers. Ze zag hem op straat lopen en hij werd magerder. Ook zag ze dat hij een probleem had met zijn lippen. We hebben een vangkooi geplaatst en dit katertje opgehaald.

Bij de dierenarts bleek al snel dat hij last heeft van eosinofiel granuloom. Dat is een huidverandering, dat meestal wordt uitgelokt door een overgevoeligheidsreactie of allergie. Bij de kat kunnen cellen samenscholen en daardoor typische veranderingen veroorzaken op de huid en op de lippen maar ook op het verhemelte en op of onder de tong.

Hamlet zijn lippen waren aangetast en je ziet daardoor nu nog een klein openingetje bij zijn lip. Hij krijgt het medicijn sporimune door zijn eten en hij heeft een kuurtje prednisolon gehad. Hiermee is dit probleem nu onder controle en de lippen zijn weer rustig. We adviseren sporimune te blijven geven. Dit is een vloeibaar medicijn en het is niet lekker. Wij geven het nu door een heeeeeel lekker hapje en dan eet hij dit rustig op. Hij krijgt ook nog een hele lage onderhoudsdosering prednisolon (kwart pilletje per dag) en moet dit voorlopig blijven nemen. In een stukje easypil of natvoer eet hij dit probleemloos op.

Deze lieverd wil graag weg bij ons. Hij vindt het hier helemaal niet meer leuk en is elke dag op zijn hoede. Die stress is natuurlijk niet bevordelijk voor hem. Hij zoekt daarom met enige spoed een rustig thuis met lieve mensen, die hem willen aaien. En hem tijd geven om tot rust te komen. Hamlet is een zachtaardig ventje en als ‘ie eenmaal weet dat alles veilig en fijn is, wordt hij vast je grootste maatje.

Hij is ongeveer 8 jaar, gecastreerd, ingeënt en gechipt.

Wil je kennismaken met Hamlet? Bel ons op 070 3282828 tussen 11.00 en 16.00

Fotografie © Laura Wintermans

STEUN ONS! HELP ONS DIEREN ZOALS HAMLET HELPEN!

Recent Posts