Halsbandparkieten vast in perenboom

3 augustus 2021

Ambulancechauffeur Frank was afgelopen week ontzettend lekker bezig. Waar hij eerder die dag al een verstrikte meeuw met de brandweer van een gebouw wist te bevrijden. Ging het nu om twee halsbandparkieten. De vogels waren verstrikt geraakt in het net van een ingepakte perenboom. 

De buurman wist te vertellen dat de buren niet thuis waren. Maar we konden de vogeltjes niet aan hun lot overlaten. Gelukkig ging het in dit geval om een voortuin. Hoe graag wij de dieren willen helpen, wij mogen eigen terrein en achtertuinen alleen betreden met toestemming van de eigenaar. Hier proberen wij ons ook zeker waar mogelijk aan te houden. Zie je een dier in nood bij de buren, probeer je buren dan altijd eerst te contacten zodat ze toestemming geven en wij ons werk kunnen doen.

Frank kon er gelukkig snel zijn en zag dat hij er met een ladder wel bij moest kunnen. Toen Frank op de ladder in de voortuin stond hoorde hij ineens een stem: ‘Meneer, wat bent u aan het doen?’ De Ring deurbel had beweging gedetecteerd in de voortuin en zo konden de eigenaren meekijken, luisteren en praten. Gelukkig vonden zij het helemaal niet erg en waren ze blij dat wij er waren om de halsbandparkietjes te bevrijden. Handig hoor maar we moeten wel nog een beetje wennen aan die slimme deurbellen!

De halsbandparkietjes zijn op onze basis zorgvuldig uit het net bevrijd en de volgende dag naar de vogelopvang gebracht.

Deel dit bericht!

Meer actieverhalen

Help ons de dieren helpen!