Hagedis had trek in fris

7 augustus 2018

We kregen een melding over een hagedis in het nauw. De ongelukkige hagedis had waarschijnlijk zijn dorst willen lessen door in een blikje te kruipen en zo het laatste restje fris op te drinken. Het blikje in komen was geen probleem, maar er weer uit komen bleek een heel ander verhaal.

Gelukkig werd de arme hagedis opgemerkt door strandgangers bij Scheveningen en zij schakelden onze hulp in. Bij aankomst bleek het om een zandhagedis te gaan. Voorzichtig sneed onze chauffeur Roel het blikje open om te kijken hoe de hagedis precies vast was komen te zitten.

Het bleek dat het lipje van het blikje er voor had gezorgd dat de hagedis zonder moeite naar binnen had kunnen komen, maar er niet ook weer uit kon.

Met het opzij drukken van het lipje kon de hagedis moeiteloos bevrijd worden en zo kwam onze groene vriend ongehavend uit de strijd. De hagedis had alleen nog niet direct door dat hij weer bevrijd was en bleef nog eventjes woedend hangen in de handschoen van de chauffeur, alvorens hij alsnog het hazenpad koos.

Zwerfvuil is een ernstige bedreiging voor alle dieren. We kunnen het niet vaak genoeg benadrukken, mensen ruim uw troep toch alstublieft op!

STEUN ONS! HELP ONS DE DIEREN HELPEN!

Deel dit bericht!

Meer actieverhalen

Help ons de dieren helpen!