Guy zoekt rust (4 jr)
  1. Home
  2.  » 
  3. Geplaatste dieren
  4.  » Guy zoekt rust (4 jr)

Guy zoekt rust (4 jr)

6 december 2022

Dit dier is al geadopteerd!

  • Andere katten: nee
  • Kinderen: 16+
  • Huis met tuin
  • Medicatie: nee
  • Speciaal dieet: nee

Guy liep al maanden op straat. Hij zat onder de bulten, wonden en kale plekken en was erg mager. Gelukkig kon hij gevangen worden. Op naar een beter leven voor deze straatjongen!

Stomme verzorgers

Guy moest erg wennen bij ons. Hij vond de medische behandelingen die hij moest ondergaan maar stom gedoe en protesteerde dan ook hevig. Gelukkig ging het al snel beter met hem. Zijn wondjes genazen en zijn vacht groeide terug, en hij werd weer een mooie rooie kater. We hebben hem veel aandacht en liefde gegeven en daardoor besloot Guy na verloop van tijd toch dat ze wel meevielen, die verzorgers. Als we nu zijn kamer binnenkomen komt hij al naar ons toe voor een aai over zijn bol. Spelen met een hengeltje vindt hij ook leuk.

Handdoekje rollen

Hij vindt aaien best lekker, maar na een poosje heeft hij er genoeg van, Hij geeft dat dan keurig aan en verwacht dat jij hem respecteert. Wij denken dat hij, als hij zich thuis helemaal op zijn gemak voelt, een lieve huiskater wordt. Bij ons heeft hij de gewoonte zich helemaal in en onder de handdoek te rollen, dus een fijne mand waar hij helemaal in kan duiken, misschien zelfs een slaapzak: dat zal hij vast waarderen.

Beetje onzeker

In de losloopkamer heeft hij het helemaal naar zijn zin. Hij ligt heerlijk te genieten in de mandjes van de kattenmeubel. Of lekker klimmen langs de klimwand. Spelen met de verzorgers vindt hij echt heel geinig. En zo af en toe een fris neusje halen in de ren. Ja! Guy vindt het hier al veel beter!

Rust

Maar hij vindt het liefst zijn eigen rustige huisje, met een tuin, waar hij lekker rond kan struinen. Guy heeft ervaren kattenmensen nodig die hem een beetje tijd geven om te wennen. Die snappen dat hij van die tijd op straat nog wat schrikkerig is, en onzeker soms. Geef hem wat ruimte, en laat hem naar jou komen. Hij heeft net een moeilijke tijd achter de rug en weet ook niet wat jij van hem wil. Ben je wel lief? Hij moet het allemaal nog ervaren. Aai hem ook niet de hele tijd de eerste dagen, want dan raakt een kat overprikkeld. Want in tegenstelling tot onze behoefte, vinden de meeste katten aaien wel lekker, maar niet te lang. Als je hem die tijd en ruimte gunt, gaat het vast helemaal goed komen met deze rooie kanjer! Guy heeft gewoon een beetje rust nodig.

Wenperiode

Guy zal de overgang naar een nieuw huis waarschijnlijk heel spannend vinden. We raden daarom aan om hem eerst in een kleine kamer te laten wennen. Hij kan weer even terugvallen in angstig gedrag en zich verstoppen onder het bed, of achter een gordijn. Laat hem maar even tot rust komen. Meerdere keren per dag hem bezoeken en lekker bij hem zitten, tegen hem praten en probeer wat te spelen met hem. Desnoods een boekje lezen, of wat op de laptop werken in zijn kamer. Met af en toe een lekker hapje. Dan gaat hij jouw geur en stem associëren met iets prettigs.

Laat hij merken dat hij best nieuwsgierig is naar het leven aan de andere kant van de deur, dan kan hij voorzichtig vanuit zijn veilige kamer het huis verder verkennen. Laat dit kamertje wel open, zodat hij kan terugrennen naar zijn veilige plek als ‘ie het toch te spannend vindt. Als hij direct wordt losgelaten in het hele huis, gaat hij zich waarschijnlijk verstoppen, dit levert extra stress op en de wenperiode kan dan erg lang duren. Wees geduldig met hem, dat is de beste manier om hem te laten wennen aan zijn nieuwe huis! En hij mag pas naar buiten als hij thuis als die veilige haven ervaart, waar hij naar terug rent en niet van weg rent. Als hij té snel naar buiten wordt gelaten, is de kans groot dat hij wegloopt.

Guy is ongeveer 4 jr. oud, gecastreerd, gevaccineerd en gechipt.

Wil je kennismaken met Guy? Vul dan het onderstaande formulier in.

Fotografie © Clara Mazel en Simone Janssen

klik op onderstaande link en zie via onze facebook pagina een leuk filmpje van Guy ⤵️ 
<ahref=”https://www.facebook.com/Dierenambulancedenhaag/videos/837977123973233″>https://www.facebook.com/Dierenambulancedenhaag/videos/837977123973233   

 

Dit dier is al geadopteerd!