Guusje en Raya agapornis
  1. Home
  2.  » 
  3. Adoptiedieren
  4.  » Guusje en Raya agapornis

Guusje en Raya agapornis

21 juli 2021

Update: alleen Raya zoekt nog een huisje

Guusje en Raya wonen samen in een volière. De één vindt andijvie eten het leukste van de dag en de ander wil spelen spelen spelen…. Ze hoeven niet samen als koppel geplaatst te worden. Ze zoeken wel een andere agapornis als huisgenoot.

Wil jij kennismaken met Guusje of Raya? Vul het formulier op de website in of bel ons op 070-3282828 tussen 11.00 en 16.00 (laat alsjeblieft je tel. nr. achter).

Guusje is geplaatst
Guusje werd gevonden op straat. Gelukkig op tijd want Guusje had hele erge honger.  We denken dat Guusje een dame zou kunnen zijn, ze is erg beschermend over haar hok. Dit zien we vaak bij vrouwtjes, maar is geen garantie. Guusje is gek op andijvie.

Ze zoekt een fijn huis met 1 of meerdere agapornissen.

lees verder onder de foto’s

Raya
Raya is gevonden in Rotterdam. Ook zomaar alleen op straat. Ze is een lieve vogel en laat niet zomaar de zaadjes van haar bord eten. Want Guusje wil nog wel eens de baas spelen. Deze lieverd is niet handtam, maar ze is wel heel zachtaardig hebben wij het idee. Dus ze zou het zomaar met geduld goed tam kunnen worden. Raya is gek op speelgoed.

Raya draagt een zilveren ring uit 2019. Het geslacht is onbekend..

Algemene informatie

Agapornisjes, ook wel lovebirds genoemd, komen oorspronkelijk uit Afrika en worden sinds de 20e eeuw gehouden als huisdier. Er zijn maar liefst negen verschillende soorten en ze komen in allerlei kleuren van de regenboog voor…

Het zijn zeer intelligente vogels en daarom is het belangrijk ze bezig te houden. Zowel in, als buiten de kooi. Het is een sociale vogelsoort en ze wonen graag met één of meerdere soortgenoten samen. Ze staan bekend om hun luidruchtigheid en zijn daarom niet voor tere oortjes geschikt. Ze zijn ook goed in “slopen”. Je kunt ze heerlijk bezig houden met wc-rolletjes of een doos van karton. Ook bijv. wilgentakken zijn zeer geschikt om aan te knabbelen en van te eten. Hun voeding bestaat voornamelijk uit zaden. Maar moet aangevuld worden met andere bronnen. Zoals eivoer, groente en fruit.

Agaporniden kunnen wel 10-15 jaar oud worden. Met deze vogels is het, net als bij kinderen, belangrijk consequent te zijn. Ze zijn slim en weten precies wat ze wel en niet mogen. Ze verhuizen óf naar een huis waar al 1 of meerdere agapornisjes wonen óf in koppels. Een agapornis alleen kan zich heel erg eenzaam voelen.

Bestel jij ook je dierenspulletjes bij ZOOPLUS? Bestel dan door op onderstaand logo te klikken. Het kost niets extra, maar je doneert dan automatisch 2% van de aankoopwaarde aan ons! 😻 ⤵️

zooplus.nl
Reageer op Guusje en Raya agapornis

Wij helpen dieren in nood! 

  • met vervoer en opvang
  • van zieke, gewonde en gevonden dieren
  • zowel gezelschapsdieren als in het wild levende dieren
  • in Den Haag, Leidschendam-Voorburg, Rijswijk, Wassenaar, Zoetermeer en Pijnacker-Nootdorp.