Gucci en Versace, een vrolijk stel
  1. Home
  2.  » 
  3. Geplaatste dieren
  4.  » Gucci en Versace, een vrolijk stel

Gucci en Versace, een vrolijk stel

29 december 2022

Dit dier is al geadopteerd!

  • Kan met honden: ze zijn sociaal naar andere honden, maar vinden het met zijn tweetjes wel fijn
  • Kinderen: 10+
  • Medicatie: zalf voor het oorprobleem
  • Speciaal dieet: ze krijgen nu hypo allergeen voer en doen het er goed op
  • Ervaring met dit ras en zindelijkheidstraining

Er werd aangebeld bij vogelopvang de Wulp. ‘We hebben 2 hondjes gevonden op het strand.’ Bij de Wulp zijn ze de moeilijkste niet, dus werden ze opgevangen tot de ambulance ze kon komen halen. Het blijken 2 bange Franse bulldogjes, die er ook nog eens niet al te best aan toe zijn. Eén van de twee heeft wel een buitenlandse chip, maar allerlei speurwerk loopt op niks uit.

Ernstig verwaarloosd

Met Versace (bruin gemêleerd) gaan we dezelfde avond nog naar de dierenarts. Ze is er iets minder goed aan toe dan Gucci (blauwgrijs). Ze heeft verhoging, houdt haar kop schuin, zo te zien door vergroeiingen door langdurige oorontsteking en ze heeft een slecht gebit. Verder heeft ze ook een vreemde kleurvloeiing uit de vulva. De baarmoeder voelt niet vreemd, maar ze wordt gelijk op antibiotica en ontstekingsremmers gezet.

Gucci wordt de volgende dag ook door de dierenarts nagekeken en heeft ook een ontstoken gebit en zere oren. Haar ogen zijn wat wazig, maar dit blijken oude beschadigingen. Nadat ze ontwormd en ontvlooid worden, blijken ze ook allebei wormen te hebben. Wat een ellende. De dieren zijn absoluut niet goed verzorgd en lopen al wie weet hoe lang met pijn rond.

Zo langzaamaan beginnen we blij te worden dat de dames nu bij ons zijn en niet zijn opgehaald. In het begin waren de dames heel timide en doken ze weg zodra je de kennel inkwam. Zelfs als je wilde aaien, doken ze eerst in elkaar. Ook buiten wandelen vonden ze spannend.

Twee blije meiden

Gelukkig merken ze al snel dat wij het allemaal goed bedoelen en worden het 2 blije meiden. Ze zijn gek op lekker knuffelen. Maar wandelen is niet hun allergrootste hobby. Zoals het echte bullen betaamt, gaan ze bij nieuwe mensen in de rem en zeggen ze: “Wij gaan niet verder.” Maar als je even doorzet, dan wandelen ze toch een rondje mee. We hebben ze nog niet aan het spelen gekregen, ze kijken je vreemd aan als je met speelgoed voor ze staat. “Speel er lekker zelf maar mee”, lijken ze te zeggen.

Trainen

Qua zindelijkheid moet er in de thuissituatie goed getraind worden. Momenteel is Versace voor het merendeel zindelijk en Gucci is puppypad getraind. Ze doet het netjes op een matje. Maar we denken dat dit in een thuissituatie beter zal gaan als iemand daar tijd insteekt.

Versace is nog een keer bij de dierenarts geweest, waar er vergroeiingen uit haar oren zijn verwijderd en haar verhemelte iets is verkort, waardoor ze iets meer lucht krijgt.

We zoeken voor deze dames iemand die bekend is met het Franse buldog ras. Waar Gucci en Versace zichzelf mogen zijn. Beschrijf alsjeblieft uitgebreid jouw ervaring met dit ras en de tijd die je hebt om deze dames te trainen. 

De dames zijn allebei zo halverwege december net loops geweest. Vanwege hun medische problemen en geschiedenis is het noodzakelijk dat ze allebei nog gesteriliseerd worden. Dit kan bij onze dierenarts gedaan worden, 3 maanden na de loopsheid.
Fokken met deze 2 dames is natuurlijk absoluut niet de bedoeling en verboden.

Gucci is geschat op ongeveer 9 jaar en Versace ongeveer 7 jaar. Er is een grote kans dat ze wellicht familie van elkaar zijn. Wat we in ieder geval zeker weten, is dat ze gek op elkaar zijn en daarom ook samen willen blijven.

Dit dier is al geadopteerd!