Guapo en Corazon: een vrolijk stel

28 juni 2023

Dit vrolijke, levendige stelletje is teruggekomen van plaatsing, omdat de eigenaar ging emigreren. Beide pyrrhura’s zijn in 2021 afzonderlijk van elkaar op straat gevonden. Nadat ze de gebruikelijke quarantaine tijd hadden doorgemaakt, hebben wij hen met elkaar laten kennismaken. Dat was een goede keuze, want ze vonden elkaar heel erg leuk en zijn sindsdien onafscheidelijk.

Guapo kan beetje bezitterig en beschermend zijn in de kooi, want ja, dat is toch hun domein en die rare mensenhanden hebben daar niks te zoeken. Corazon is nieuwsgierig en vindt mensen best ok. Guapo en Corazon zijn de hele dag druk met van alles en nog wat. Spelen, takjes slopen, tutten met elkaar, samen eten. Het viel ook niet mee om een fatsoenlijke foto te maken! Ze willen overal met hun snavel bij zijn.

We zoeken voor dit vrolijke stel een forever home, waar ze regelmatig de vleugeltjes kunnen strekken en lekker vogel kunnen zijn. Het spreekt voor zich dat we hen samen plaatsen.

Guapo draagt een ring uit 2016. Corazon heeft geen ring, zodat we de leeftijd niet weten. Het geslacht van beide vogels is ons niet bekend. Gezien het tikje beschermende gedrag van Guapo, zou het een vrouwtje kunnen zijn, maar we weten dat niet zeker. Guapo en Corazon zijn niet handtam. 

Heb jij interesse in Guapo en Corazon? Vul het contactformulier in.

Algemene informatie

Pyrrhura’s zijn prachtige, zeer intelligente vogels. En dit betekent dat ze een hoop aandacht en dus veel van je vrije uurtjes vragen, want zij willen jouw persoonlijke aandacht en liefde. Zonder genoeg aandacht, afleiding en bewegingsvrijheid kunnen gedragsproblemen opspelen. En dit wil je uiteraard voorkomen. Ze hebben energie voor 10! Praten is niet hun sterkste kant, maar leren kunnen ze als de beste.
De Pyrrhura komt oorspronkelijk uit Zuid-Amerika en telt 24 ondersoorten. Een tamme of gekweekte Pyrrhura verschilt nog steeds niet zoveel van zijn wilde soort. Pyrrhura’s leven in de natuur in groepen en hebben dus minimaal 1 soortgenootje nodig. Want alleen zijn is geen natuurlijk gedrag voor deze vogels.
De basisvoeding van Pyrrhura’s bestaat uit zaden, fruit, groente, ongebrande nootjes, kiemzaad. Ze eten zeer gevarieerd.
Met goede verzorging kan een Pyrrhura wel 20 tot 25 jaar worden. De keuze om een Pyrrhura als huisgenoot te nemen, moet dan ook niet licht genomen worden! Zij worden onderdeel van uw leven.

Reageer op Guapo en Corazon: een vrolijk stel

Help ons de dieren helpen!