Grasparkieten: singles
  1. Home
  2.  » 
  3. Adoptiedieren
  4.  » Grasparkieten: singles

Grasparkieten: singles

17 februari 2022

Het hele jaar door vangen we knappe grasparkieten op bij ons in de volière. Ze zijn óf eenzaam en alleen van straat geplukt óf er is afstand van ze gedaan. Ze zoeken allemaal een fijn thuis waar ze lekker de ruimte hebben, aandacht krijgen en veel speelgoed! Ze mogen samen verhuizen, met z’n tweeën of apart als er al andere grasparkieten thuis wonen. We plaatsen vogels niet als enig vogel.

Je kan ons altijd een berichtje sturen, want soms zijn er al vogels plaatsbaar die hier nog niet bij staan. Heb je interesse in 1 of meerdere van onze grasparkieten? Vul onderstaand contactformulier in.

Alle onderstaande singles wonen momenteel samen in 1 volière.

GERESERVEERD – BUCK
Buck wordt zaterdag opgehaald.
(langzitter 😢 -> Buck wacht al vanaf mid Februari op zijn nieuwe thuis)

Lieve Buck is gevonden op straat en was erg moe en verzwakt van zijn avontuur. Maar na lekker aansterken, zagen wij een heel vrolijk en gezellig grasparkietje. Altijd druk in de weer met andijvie en de andere grasparkietjes die hem gezelschap houden. Buckie komt steeds meer los en vindt mensen best leuk.

Buck is niet handtam, maar zeker niet bang aangelegd. Buck is een mannetje en draagt een ring uit 2020. ⤵️

PEANUT
Deze knapperd is bij ons gekomen, omdat er afstand van haar is gedaan. Ze maakte namelijk ruzie met een soortgenootje thuis. Dat kan.. Soms is de klik er gewoon niet. Ze was wel een beetje onder de indruk van de verhuizing en daardoor een beetje gestrest. Ze had haar vleugeltjes wat bezeerd en wat veertjes verloren. Inmiddels is ze bijgekomen van de schrik en zit ze lekker in onze ruime binnenvolière. Daar gaat het goed met de andere grasjes samen. Ze maakt bij ons in ieder geval geen ruzie met anderen. Peanut wil wel heel graag een fijn nieuw thuis en dan uiteraard met 1 of meerdere soortgenootjes. Met die prachtige kleuren moet het vast lukken om snel een knap parkietje te kunnen verleiden tot gezellig samen leven.

Peanut is ongeveer 2 jaar oud, en is niet handtam. We denken dat Peanut een vrouwtje is. De kleur van haar neusdop is wat lastig te bepalen, maar neigt steeds meer naar bruin. Helemaal zeker weten we het niet. ⤵️

GABY
Gaby is als vondeling gebracht bij Vogelopvang de Wulp en kwam zo bij ons terecht. Gaby heeft eerst even flink moeten aansterken. Een honger dat ze had. Maar inmiddels gaat het stukken beter.

Ze is een knappe verschijning. Deze lieverd houdt mensen nog een beetje op afstand, maar we merken dat ze ons steeds leuker vindt. Dat rare gebabbel van die lieve verzorgers hier begint ze wel geinig te vinden.

Gaby is een pop en haar leeftijd is onbekend. Gaby is niet handtam. ⤵️

SUNNY
Sunny kwam zomaar ‘aan fladderen’ zoals de melder dat ons vertelde. Na wat navraag bij de buren, konden ze niet achterhalen waar Sunny vandaan gefladderd was. Zo kwam onze chauffeur haar ophalen. Sunny liet zich wel oppakken, maar toen de chauffeur haar wilde behandelen met een middeltje tegen mijten en luizen, besloot Sunny dat ze best even in haar vinger kon bijten. Groot gelijk, Sun! Vertel die mensen maar wat wel en niet mag! Sunny is verder een hele lieve vogel hoor, en geniet van groente en fruit.

Sunny is een pop en haar leeftijd is ons onbekend. Sunny is niet handtam, maar wil heel graag.⤵️

GEPLAATST- TAMI

We werden gebeld door een melder die vertelde dat een heel tam grasparkietje hun huis was binnengevlogen. We hebben deze vrolijke dame opgehaald en ze was meteen thuis in haar nieuwe verblijf. Tami heeft veel energie en is voortdurend in beweging. Ze haalt grappige streken uit, hangt ondersteboven, of je vind haar regelmatig kopje duikelen om haar stokje. Wanneer Tami los vliegt, gaat ze buurten bij de andere vogels of verstopt zich in een handdoek. Tami zit graag op je schouder, of op je vinger. Ze gaat dan tegen je brabbelen en geeft snaveltjes aan je wang of neus. Kortom, een grasparkietje waar je à la minute verliefd op wordt.

We weten niet hoe oud Tami is en ze draagt geen ring. Tami is een vrouwtje, en ze zoekt een forever huis waar ze heerlijk mag vliegen, spelen en veel aandacht krijgt.

Algemene informatie Grasparkiet

Grasparkieten zijn ontzettend mooie, kleurrijke vogels die oorspronkelijk uit Australië komen. Ze komen daar bijna in het hele land wel voor. Ze leven in groepen en houden onderling contact door de hele dag contactgeluidjes te maken. Hiermee vertellen ze elkaar waarschijnlijk informatie over waar voedsel en water te vinden is. En wie weet worden er ook nog roddels gedeeld! Maar wat duidelijk is dat je met grasparkieten als huisdieren rekening moet houden met vogeltjes die de hele dag geluid maken en lekker “kletsen”.

Grasparkieten zijn dus echte groepsdieren en willen niet alleen zijn. Wij plaatsen ze daarom alleen als paartjes of bij een of meerdere grasparkieten. Ze zijn geschikt om binnen te houden, maar kunnen ook goed in volières, maar gewenning aan de buitentemperatuur is dan uiteraard wel noodzakelijk. Qua karakter kunnen ze allemaal verschillend zijn, maar over het algemeen zijn het zachtaardige vogels, die redelijk makkelijk tam zijn te krijgen met genoeg geduld en liefde. Ook kunnen ze soms wat woordjes zeggen, maar dit kan niet elke vogel. Genoeg variatie en uitdaging is nodig in het leven van een grasparkiet, want ze zijn slim en goed te trainen. Dus voldoende speelgoed, ruimte en materiaal om aan te knagen maakt een grasparkiet gelukkig.

Grasparkieten kunnen met goede verzorging wel 15 tot 20 jaar worden, dus worden de grasparkieten een onderdeel van je leven. Een weloverwogen beslissing om aan grasparkieten te beginnen is belangrijk.

Bestel jij ook je dierenspulletjes bij ZOOPLUS? Bestel dan door op onderstaand logo te klikken. Het kost niets extra, maar je doneert dan automatisch 2% van de aankoopwaarde aan ons! 😻 ⤵️

zooplus.nl
Reageer op Grasparkieten: singles

Wij helpen dieren in nood! 

  • met vervoer en opvang
  • van zieke, gewonde en gevonden dieren
  • zowel gezelschapsdieren als in het wild levende dieren
  • in Den Haag, Rijswijk, Zoetermeer en Pijnacker-Nootdorp.