Grasparkieten: singles
  1. Home
  2.  » 
  3. Adoptiedieren
  4.  » 
  5. Adoptiedieren - vogels
  6.  » Grasparkieten: singles

Grasparkieten: singles

17 februari 2022

Het hele jaar door vangen we knappe grasparkieten op bij ons in de volière. Ze zijn óf eenzaam en alleen van straat geplukt óf er is afstand van ze gedaan. Ze zoeken allemaal een fijn thuis waar ze lekker de ruimte hebben, aandacht krijgen en veel speelgoed! Ze mogen samen verhuizen, met z’n tweeën of apart als er al andere grasparkieten thuis wonen. We plaatsen vogels niet als enig vogel.

Je kunt ons altijd een berichtje sturen, want soms zijn er al vogels plaatsbaar die hier nog niet bij staan. Heb je interesse in 1 of meerdere van onze grasparkieten? Vul onderstaand contactformulier in.

Obi: Stoer grasparkietje zoekt maatje om samen oud te worden

Obi is een dapper grasparkietje. Want hij is namelijk op de 6e verdieping naar binnen gevlogen bij een bedrijf. En dat is niet mis, voor zo’n klein vogeltje! We hebben hem opgehaald en zoals gewoonlijk lekker vertroeteld. Obi was wel moe van zijn grote vliegavontuur. Maar na een flink dutje ging hij uitgebreid eten en zijn veertjes poetsen. Obi zit nu in een van de grasparkieten kooien met Sannie en Stijntje. Dat is gezellig, maar Obi wil natuurlijk graag een eigen maatje hebben om zijn parkietenleven mee te delen!

Obi is een mannetje en draagt een rode ring (2018) en is 4 jaar. Hij vindt mensen wel ok, maar is niet handtam. We plaatsen Obi alleen wanneer er al een of meerdere soortgenootjes wonen. We plaatsen vogels nooit alleen.

22okt-78 Obi, man

Flora zocht de weg naar huis.
Flora werd gevonden op het gras in Rijswijk bij Brasserie Bijna Thuis. Ze moet gedacht hebben: Hier weten ze de weg naar huis wel. Helaas is er geen baasje voor Flora gekomen en is ze nu klaar voor een nieuw thuis. Flora is een knappe dame en is niet heel bang van mensen. Ze is niet helemaal tam, maar ze is ook niet snel onder de indruk.  Ze woont nu gezellig met andere grasjes samen, maar heeft nog geen vaste verkering.

Flora zoekt daarom een fijn thuis waar al een of meerdere soortgenootjes wonen. We plaatsen vogels nooit alleen.
Flora is een pop. Haar leeftijd is onbekend. Ze draagt geen ring. (ze is op de foto’s wat in de rui)

Flora 22aug38

Boy is een lieverd

Boy werd helemaal uitgeput en verstopt in een hoekje gevonden. Gelukkig maar, want het had niet langer moeten duren. We hebben Boy in ons hospitaal gelijk in de warme couveuse geplaatst. Hij begon gelukkig gelijk zij buikje vol te eten en heeft daarna een paar uur zitten slapen. Daarna was hij weer helemaal het ventje! Hij is nu weer aardig opgeknapt en klaar voor een nieuw thuis.

* Boy is kort geplaatst geweest. Hij bleek een beetje te dominant voor de aanwezige grasjes. Maar verder is hij een sociaal diertje naar mensen en vindt hij het leuk om los te vliegen. Hier zit hij weer in de groep met grasparkieten en daar gaat het wel goed.

Boy is een man. Hij draagt geen ring en zijn leeftijd is onbekend.  Boy is niet heel schuw, maar ook niet handtam. We plaatsen Boy alleen wanneer er al een of meerdere soortgenootjes wonen. We plaatsen vogels nooit alleen.

Boy 22sep25

GEPLAATST 🎉🎉 Vivi
Vivi werd gevonden en werd veilig gesteld in een fietsmandje. De meid was erg uitgeput en verzwakt. Niets wat lekker eten en warmte kon verhelpen gelukkig. Nu woont ze fijn in de binnen volière bij ons en ze houdt wel van lekker spelen en klauteren.

Vivi is een pop. De leeftijd is onbekend en draagt geen ring. Vivi is niet tam, maar ook niet heel bang. We plaatsen Vivi alleen wanneer er al een of meerdere soortgenootjes wonen. We plaatsen vogels nooit alleen.

Vivi 22sep162

Algemene informatie Grasparkiet

Grasparkieten zijn ontzettend mooie, kleurrijke vogels die oorspronkelijk uit Australië komen. Ze komen daar bijna in het hele land wel voor. Ze leven in groepen en houden onderling contact door de hele dag contactgeluidjes te maken. Hiermee vertellen ze elkaar waarschijnlijk informatie over waar voedsel en water te vinden is. En wie weet worden er ook nog roddels gedeeld! Maar wat duidelijk is dat je met grasparkieten als huisdieren rekening moet houden met vogeltjes die de hele dag geluid maken en lekker “kletsen”.

Grasparkieten zijn dus echte groepsdieren en willen niet alleen zijn. Wij plaatsen ze daarom alleen als paartjes of bij een of meerdere grasparkieten. Ze zijn geschikt om binnen te houden, maar kunnen ook goed in volières, maar gewenning aan de buitentemperatuur is dan uiteraard wel noodzakelijk. Qua karakter kunnen ze allemaal verschillend zijn, maar over het algemeen zijn het zachtaardige vogels, die redelijk makkelijk tam zijn te krijgen met genoeg geduld en liefde. Ook kunnen ze soms wat woordjes zeggen, maar dit kan niet elke vogel. Genoeg variatie en uitdaging is nodig in het leven van een grasparkiet, want ze zijn slim en goed te trainen. Dus voldoende speelgoed, ruimte en materiaal om aan te knagen maakt een grasparkiet gelukkig.

Grasparkieten kunnen met goede verzorging wel 15 tot 20 jaar worden, dus worden de grasparkieten een onderdeel van je leven. Een weloverwogen beslissing om aan grasparkieten te beginnen is belangrijk.

Bestel jij ook je dierenspulletjes bij ZOOPLUS? Bestel dan door op onderstaand logo te klikken. Het kost niets extra, maar je doneert dan automatisch 2% van de aankoopwaarde aan ons! 😻 ⤵️

zooplus.nl
Reageer op Grasparkieten: singles