Grasparkieten: singles
  1. Home
  2.  » 
  3. Adoptiedieren
  4.  » Grasparkieten: singles

Grasparkieten: singles

8 januari 2022

Het hele jaar door logeren knappe grasparkieten bij ons in de volière. Ze zijn óf eenzaam en alleen van straat geplukt óf er is afstand van ze gedaan. Ze zoeken allemaal een fijn thuis waar ze lekker de ruimte hebben, aandacht krijgen en veel speelgoed! Ze mogen samen verhuizen, met z’n tweeën of apart als er al andere grasparkieten thuis wonen. We plaatsen vogels niet als enig vogel.

Je kan ons altijd een berichtje sturen, want soms zijn er al vogels plaatsbaar die hier nog niet bij staan. Heb je interesse in 1 of meerdere van onze grasparkieten? Vul onderstaand formulier in of bel ons op 070 3282828 tussen 11:00 en 16:00. (laat alsjeblieft je tel. nr. achter) 

Lee (blauw/wit) 
Lee is een mannetje en draagt een ring uit 2020. Niet handtam. Hij is bij ons gekomen omdat er afstand van hem is gedaan samen met 4 andere parkieten. Deze hebben inmiddels en nieuwe thuis en Lee kan niet wachten om ook een nieuw fijn thuis te krijgen!

Dean (Engelse parkiet)
Dean klopte zelf maar aan bij het raam van een dierenwinkel: “Joehoe, mag ik binnenkomen?” En natuurlijk mocht dat. Arme Dean was uitgeput en hongerig. De lieve mensen in de winkel belden ons, want ze hoopten het baasje te vinden. Helaas is er geen baasje voor Dean gekomen. Hier in het hospitaal heeft hij nog even wat tijd nodig gehad om bij te komen. Maar nu is hij weer helemaal het ventje. Hij geniet er van om lekker te kunnen rommelen in de kamer volière. En die andere grasparkieten zijn best gezellig, maar echt een maatje zit er nog niet bij.

Dean is een mannetje en zijn leeftijd is onbekend. Hij is een knappe Engelse parkiet met een enorme kuif en hij zou het leuk vinden om met een andere Engelse parkiet samen te wonen.

Gregory
Die Gregory vloog zomaar tijdens werkzaamheden een cabine van de hijskraan binnen. ‘Zo, hier ben ik veilig’, moet ‘ie gedacht hebben. En dat klopte. De lieve werklui belden ons en zo werd Gregory opgehaald. Deze knapperd is een bijdehante jongen. Hij laat de zaadjes niet zomaar van zijn brood eten door de andere vogeltjes. Hup aan de kant jullie, vindt hij als hij aan de beurt is. Hij heeft bij ons nog niet echt een partner gevonden en dat zou hij toch wel leuk vinden.

Gregory is nog jong en draagt een ring uit 2021. Gregory is vermoedelijk een man, maar we twijfelen soms nog wel aan zijn neusdop, want die verkleurd!

Olav
Kleine Olav is een druktemakertje. Hij werd gevonden op het Spui in Den Haag. En sinds hij bij ons binnen is, vindt hij het maar wat gezellig. Lekker schommelen in mijn schommel, roepen naar de andere grasparkietjes, lekker knabbelen aan zijn andijvie. Als je rustig naast zijn kooitje staat, vindt hij dat ook gezellig en interessant, maar handen die zijn nog wel spannend hoor!

Nu hij bij de andere grasjes woont in onze volière, vindt ‘ie het toch ineens wel spannend, maar dat draait vast snel bij. Olav is momenteel nog gekortwiekt, dus kan nog niet zo goed vliegen. Maar na de rui komen er weer mooie nieuwe veertjes.

Olav is vermoedelijk een mannetje en nog een jonge vogel. Hij draagt geen ring.

Algemene informatie Grasparkiet

Grasparkieten zijn ontzettend mooie, kleurrijke vogels die oorspronkelijk uit Australië komen. Ze komen daar bijna in het hele land wel voor. Ze leven in groepen en houden onderling contact door de hele dag contactgeluidjes te maken. Hiermee vertellen ze elkaar waarschijnlijk informatie over waar voedsel en water te vinden is. En wie weet worden er ook nog roddels gedeeld! Maar wat duidelijk is dat je met grasparkieten als huisdieren rekening moet houden met vogeltjes die de hele dag geluid maken en lekker “kletsen”.

Grasparkieten zijn dus echte groepsdieren en willen niet alleen zijn. Wij plaatsen ze daarom alleen als paartjes of bij een of meerdere grasparkieten. Ze zijn geschikt om binnen te houden, maar kunnen ook goed in volières, maar gewenning aan de buitentemperatuur is dan uiteraard wel noodzakelijk. Qua karakter kunnen ze allemaal verschillend zijn, maar over het algemeen zijn het zachtaardige vogels, die redelijk makkelijk tam zijn te krijgen met genoeg geduld en liefde. Ook kunnen ze soms wat woordjes zeggen, maar dit kan niet elke vogel. Genoeg variatie en uitdaging is nodig in het leven van een grasparkiet, want ze zijn slim en goed te trainen. Dus voldoende speelgoed, ruimte en materiaal om aan te knagen maakt een grasparkiet gelukkig.

Grasparkieten kunnen met goede verzorging wel 15 tot 20 jaar worden, dus worden de grasparkieten een onderdeel van je leven. Een wel overwogen beslissing om aan grasparkieten te beginnen is belangrijk.

Bestel jij ook je dierenspulletjes bij ZOOPLUS? Bestel dan door op onderstaand logo te klikken. Het kost niets extra, maar je doneert dan automatisch 2% van de aankoopwaarde aan ons! 😻 ⤵️

zooplus.nl
Reageer op Grasparkieten: singles

Wij helpen dieren in nood! 

  • met vervoer en opvang
  • van zieke, gewonde en gevonden dieren
  • zowel gezelschapsdieren als in het wild levende dieren
  • in Den Haag, Leidschendam-Voorburg, Rijswijk, Wassenaar, Zoetermeer en Pijnacker-Nootdorp.