Geplaatst. Grasparkieten: koppels
  1. Home
  2.  » 
  3. Adoptiedieren
  4.  » Geplaatst. Grasparkieten: koppels

Geplaatst. Grasparkieten: koppels

8 januari 2022

Olav en Chups gaan vanaf vandaag lekker in een grote binnenvolière wonen. 

Het hele jaar door vangen we knappe grasparkieten op bij ons in de volière. Ze zijn óf eenzaam en alleen van straat geplukt óf er is afstand van ze gedaan. Ze zoeken allemaal een fijn thuis waar ze lekker de ruimte hebben, aandacht krijgen en veel speelgoed! Ze mogen samen verhuizen, met z’n tweeën of apart als er al andere grasparkieten thuis wonen. We plaatsen vogels niet als enig vogel.

Geplaatst! Olav en Chups
Lieve Olav werd helemaal alleen gevonden midden op het Spui. Gelukkig was er een meneer die hem zag en kon hem pakken. Zo werd Olav bij ons gebracht in een doosje. Bang, klein vogeltje met erge honger. Olav is inmiddels een hele actieve vogel en vindt het heerlijk met zijn maatje Chups. Samen maken ze de kooi onveilig en zitten vaak lekker tegen elkaar te brabbelen.
Chups kwam bij ons, omdat er niet langer voor hem gezorgd kon worden. Chups is een brutale en gezellige vogel. Komt maar wat graag bij je kijken als je voor de kooi staat: ” Wat kijk je nou? Wil je een filmpje van de vogel achter mij maken, pech.. Ik ben leuker.”
De leeftijden van Chups en Olav zijn ons niet bekend. Het zijn beide mannetjes. Ze zijn niet handtam, maar Chups is niet bang aangelegd. Olav ook niet maar is iets gereserveerder.

chups olav

chups olav

Je kan ons altijd een berichtje sturen, want soms zijn er al vogels plaatsbaar die hier nog niet bij staan. Heb je interesse in 1 of meerdere van onze grasparkieten? Vul onderstaand contactformulier in.

 

 

 

Algemene informatie Grasparkiet

Grasparkieten zijn ontzettend mooie, kleurrijke vogels die oorspronkelijk uit Australië komen. Ze komen daar bijna in het hele land wel voor. Ze leven in groepen en houden onderling contact door de hele dag contactgeluidjes te maken. Hiermee vertellen ze elkaar waarschijnlijk informatie over waar voedsel en water te vinden is. En wie weet worden er ook nog roddels gedeeld! Maar wat duidelijk is dat je met grasparkieten als huisdieren rekening moet houden met vogeltjes die de hele dag geluid maken en lekker “kletsen”.

Grasparkieten zijn dus echte groepsdieren en willen niet alleen zijn. Wij plaatsen ze daarom alleen als paartjes of bij een of meerdere grasparkieten. Ze zijn geschikt om binnen te houden, maar kunnen ook goed in volières, maar gewenning aan de buitentemperatuur is dan uiteraard wel noodzakelijk. Qua karakter kunnen ze allemaal verschillend zijn, maar over het algemeen zijn het zachtaardige vogels, die redelijk makkelijk tam zijn te krijgen met genoeg geduld en liefde. Ook kunnen ze soms wat woordjes zeggen, maar dit kan niet elke vogel. Genoeg variatie en uitdaging is nodig in het leven van een grasparkiet, want ze zijn slim en goed te trainen. Dus voldoende speelgoed, ruimte en materiaal om aan te knagen maakt een grasparkiet gelukkig.

Grasparkieten kunnen met goede verzorging wel 15 tot 20 jaar worden, dus worden de grasparkieten een onderdeel van je leven. Een wel overwogen beslissing om aan grasparkieten te beginnen is belangrijk.

Bestel jij ook je dierenspulletjes bij ZOOPLUS? Bestel dan door op onderstaand logo te klikken. Het kost niets extra, maar je doneert dan automatisch 2% van de aankoopwaarde aan ons! 😻 ⤵️

zooplus.nl
Reageer op Geplaatst. Grasparkieten: koppels

Wij helpen dieren in nood! 

  • met vervoer en opvang
  • van zieke, gewonde en gevonden dieren
  • zowel gezelschapsdieren als in het wild levende dieren
  • in Den Haag, Rijswijk, Zoetermeer en Pijnacker-Nootdorp.