Granny: wijze bejaarde dame (17 jaar)

24 augustus 2023

Dit dier is al geadopteerd!

*  Andere katten: nee
*  Kinderen: nee
*  Huis met tuin of appartement met volledig afgenet balkon
*  Medicatie: nee
*  Speciaal dieet: gelet op haar leeftijd is nierdieet aan te raden

Een zachte mand, rustige aaitjes en lekkere hapjes – daar maak je deze dame op haar oude dag héél gelukkig mee. Haar chipregistratie leidde ons helaas niet naar een eigenaar die verantwoordelijkheid voor haar wilde nemen. Wel weten we dankzij de chip dat Granny 17 jaar is.

Uit het dal

Toen Granny in een tuin werd gevonden, was ze er niet goed aan toe. Ze was erg mager en uitgedroogd, er zat bloed aan haar bekje en ze had een lelijk abces bij haar staart met een flinke ontsteking. De dierenarts gaf een vochtinfuus, maakte het abces schoon en gaf antibiotica en pijnstilling, maar wist niet zeker of ze ’t zou gaan redden. In het hospitaal gingen we zo door. Veilig binnen, in een mandje, omringd door goede zorgen, deed Granny haar best. Regelmatig kreeg ze hapjes eten, om haar toestand stabiel te krijgen en te verbeteren.
En zowaar, wat zijn katten toch sterk! Granny klom uit het dal, ze knapte op, en besloot dat ze graag van een goede oude dag wil genieten.

Zachte mand

Granny heeft een moeilijke tijd moeten overwinnen en verdient nu liefde en goede zorgen. Ze is rustig en bescheiden en heeft weinig wensen: een zachte mand, lekkere aaitjes (maar geen drukke polonaise aan haar lijf) en goede hapjes. Dat snappen we hélemaal. We zoeken daarom voor haar dat speciale, rustige en héél lieve nieuwe baasje of vrouwtje dat haar die veilige rustige plek geeft, waar ze zich lekker kan ontspannen. En waar ze mag blijven. Granny zal je belonen met liefde en dankbaarheid.

Wennen

We raden aan om Granny eerst in een kleine kamer te laten wennen, zodat jullie elkaar goed kunnen leren kennen. Een overgang naar een nieuw huis is voor de meeste katten heel eng. Je kunt haar het beste even laten bijkomen van de verhuizing. Ga meerdere keren per dag lekker bij haar zitten en tegen haar praten. Desnoods (hardop) een boekje lezen, of wat op de laptop werken in haar kamer. Met wat lekkere hapjes zodat ze jouw geur gaat associëren met iets goeds. Als ze helemaal op haar gemak is, kan ze vanuit dat veilige kamertje het huis verder verkennen.

Granny is 17 jaar, gesteriliseerd, gevaccineerd en gechipt.
Wil jij kennismaken met Granny? Vul onderstaand formulier in.

Fotografie © Inge van der Meer

Dit dier is al geadopteerd!

Help ons de dieren helpen!