Graham snort liever
 1. Home
 2.  » 
 3. Adoptiedieren
 4.  » Graham snort liever

Graham snort liever

15 januari 2022

 • Andere katten: nee
 • Honden: nee
 • Kinderen: 12+
 • Huis met tuin 
 • Medicatie: nee   
 • Speciaal dieet: nee
 • Ervaring met katten

Een kat zit al enige dagen bij ouders thuis in een hoekje op het balkon. Hij zit in een hokje en komt er niet meer uit. Dat was de melding.

Hoopje semi-zwerfkater

Toen we op het adres aankwamen zagen we een zieke kater. Snotterig zat hij ineengedoken in dat hoekje. Hij voelde zich helemaal niet lekker. Graham liet zich vrij makkelijk benaderen en we namen hem mee naar het hospitaal. Hij werd gelijk in de speciale quarantaine kamer geplaatst: ‘de snotkamer’. Want het was overduidelijk dat hij niesziek was. De snottebellen hingen erbij en zijn ogen traanden aan één stuk door. Graham had ook koorts. Deze grote stoere semi-zwerfkater was een hoopje ellende.

Flink ziek

In zijn hokje rolde hij zich op en keek door de spleetjes van zijn ogen. Van de koorts en het ziek zijn was hij zo moe geworden. En op dat koude balkon kon hij niet goed rusten. Maar hier in de warmte en de rust van zijn kamertje doezelde hij steeds weg in koortsige dromen. We hebben hem maar even met rust gelaten. De medicijntjes zaten erin en die moesten nu zijn werk gaan doen. En veel slapen is goed. Veilig en wel in een rustige kamer, in die warme mand en met een volle buik, sliep Graham een gat in de dag.

Kriebelen

Het heeft nog een kleine twee weken geduurd, voordat Graham helemaal was opgeknapt. Maar al na een paar dagen kreeg hij weer praatjes. Als we zijn hokje openden gromde hij… Uit voorzorg, zeg maar, want je weet maar nooit wat ze met je gaan doen. Alleen die handen van die vrijwilligers hè, die waren lief. Die kriebelden zachtjes zo rond zijn kopje en Graham vond dat eigenlijk best lekker. Dat moest hij eerlijk toegeven. Zachtjes veranderde de grom in een snor. En een aantal dagen later besloot hij helemaal te stoppen met grommen. Die verzorgers wil je juist niet op een afstand houden, moet hij gedacht hebben. Want dat gekriebel en ge-aai vindt Graham reuze fijn.

Beetje tijd en liquid snackies

Graham is wat we noemen een semi-zwerfkater. Dat betekent dat hij een lange tijd geen thuis heeft gehad, maar wel ooit een huiskat is geweest. Hij is dus niet in het wild geboren, maar wel schuw geworden doordat hij zelf zijn kostje bij elkaar moest scharrelen en moest overleven op straat. Hij moest dus weer een beetje wennen aan mensen.

Handen vindt hij spannend, maar als je hem heel rustig benadert kan hij echt wel genieten van een knuffeltje. Koppie-kroelen vindt hij lekker. Hij heeft wel even tijd nodig om kennis te maken met je. In eerste instantie vindt hij alles eng. Zijn hokje uitkomen durft hij ook niet zo goed. Maar voor een liquid snackie krijg je hem wel in beweging hoor. Daar doet hij alles voor! De liefde gaat bij Graham door de maag. Thuis zal het wel weer even wennen zijn. Hij zal de routine van het thuisleven weer eventjes onder de knie moeten krijgen. En ook snappen dat het thuis veilig is. Geef hem wat ruimte, een klein beetje tijd en voornamelijk veel lekkere snackies, dan komt het wel goed met deze jongen. Want deze kater is in hart en nieren een hele grote lieverd.

Wenperiode

We raden met klem aan om hem eerst in een kleine kamer te laten wennen, zodat jullie elkaar goed kunnen leren kennen. Meerdere keren per dag hem bezoeken en lekker bij hem zitten en tegen hem praten. Met allemaal lekkere hapjes, want daar houdt deze smulpaap wel van. Zorg ervoor dat hij zich goed gaat hechten aan het huis en zijn nieuwe mensen. En als ‘ie snapt dat alles veilig is, dit langzaam uitbreiden. Dat kamertje daarna altijd openlaten, want dat heeft hij dan als zijn veilige plek ervaren, waar hij eventueel naar terug kan rennen. Als je hem in één keer los laat in het hele huis, gaat ‘ie zich vast verstoppen. En dan duurt de wenperiode heel erg lang. En hij mag pas naar buiten als hij zijn thuis als die veilige haven ervaart, waar hij naar terug rent en niet van weg rent. Als hij té snel naar buiten wordt gelaten, is de kans op weglopen groot.

Graham is ongeveer 7 jaar, gecastreerd, gevaccineerd en gechipt.

Wil jij kennismaken met Graham? Vul onderstaand formulier in of bel ons: 070 3282828 tussen 11:00 en 16:00. (laat alsjeblieft je tel. nr. achter)

Fotografie © Dasha Munnik

 

 

Bestel jij ook je dierenspulletjes bij ZOOPLUS? Bestel dan door op onderstaand logo te klikken. Het kost niets extra, maar je doneert dan automatisch 2% van de aankoopwaarde aan ons! 😻 ⤵️

zooplus.nl
Reageer op Graham snort liever

Wij helpen dieren in nood! 

 • met vervoer en opvang
 • van zieke, gewonde en gevonden dieren
 • zowel gezelschapsdieren als in het wild levende dieren
 • in Den Haag, Leidschendam-Voorburg, Rijswijk, Wassenaar, Zoetermeer en Pijnacker-Nootdorp.