Goghem had zich vermomd

 In Asieldieren
  • Andere katten: nee
  • Ervaring met katten
  • Kinderen: nee
  • Huis met tuin
  • Medicatie: nee
  • Speciaal dieet: nee

Deze kater kwam iedere dag langs bij een zwerfkat-voerder voor zijn natje en zijn droogje. Op een dag leek hij een dikke poot te hebben. We hebben contact met de meeste voerders, dus we werden gebeld. We hebben hem opgehaald en naar een dierenarts gebracht. Goghem had pijn aan zijn elleboog. Door een oude bijtwond was zijn poot flink ontstoken en opgezwollen. Hij kreeg pijnstilling en antibiotica, en met rust zou dit wel weer gaan herstellen.

Hij kroop achter in zijn hokje en gromde en blies naar ons. Zijn staartje hield hij angstig tussen zijn poten en hij dook ineen. Goghem was echt heel erg bang voor ons en had natuurlijk ook geen idee wat we met hem gingen doen. Na twee weken praten en rustig benaderen, mochten we hem dan toch aanraken. Als hij dan at, dan mocht je hem zelfs aaien en ging stiekem dat kontje omhoog. Omdat aaien eigenlijk best lekker is….

Inmiddels heeft ‘ie de stoute sokken aangetrokken en is hij zijn hokje uitgeklommen. Hij loopt gewoon een beetje rond, in de losloopkamer. En hij heeft de krabpaal ontdekt: daar kan je trouwens heerlijk op liggen… wist u dat? Goghem maakt al grote stappen voorwaarts. Nouja eigenlijk denken we dat Goghem zich gewoon een beetje had vermomd als een stoere tijger. Want hij geeft nu kopjes, lekkere harde kopjes. En in plaats van brommen is het nu keihard spinnen en rollebollen….. Lekker ding! Het komt wel goed met hem… Hij mag dan ook geplaatst worden, in een rustig huishouden en bij een speciaal iemand.

Goghem is wat beschermend naar zijn eten. Als je zijn bakje pakt, vliegt ‘ie erop af en je kan dan ook een pets krijgen. Maar daar hebben we een trucje voor. We gooien gewoon wat brokjes rond en leiden hem af. Volle bakjes eten neerzetten, voerspelletjes vullen, brokjes door het huis gooien, waar hij dan achteraan kan rennen. Zijn nieuwe baasje moet een beetje creatief zijn en hier rekening mee houden.

We zoeken iemand die geduld heeft en ervaring met onzekere katten. Want hij doet het hartstikke goed, maar soms kan Goghy zich nog wat onzeker voelen, en als je daar rustig mee omgaat is er niets aan de hand. We zoeken iemand die snapt dat het thuis best even kan duren, voordat hij weer helemaal op zijn gemakje is. Kinderen zijn geen match. Hij wil graag een tuin.

Goghem is ongeveer 4 jaar, gecastreerd, ingeënt en gechipt.

Wilt u kennismaken met Goghem? Bel ons op 070 3282828 tussen 11.00 en 16.00

 

Fotografie © Dasha Munnik

STEUN ONS! HELP ONS DIEREN ZOALS GOGHEM HELPEN!

Recent Posts