Help ons goed uitgerust op weg!
  1. Home
  2.  » Help ons goed uitgerust op weg!

Jaarlijks rijden wij 18.000 ritten voor wilde dieren en huisdieren. Om alle dieren op een veilige manier te kunnen helpen is het van belang dat apparatuur goed werkt en dat de nodige hulpmiddelen beschikbaar zijn. Onze ambulances zijn toe aan nieuwe uitrusting. Daar hebben wij jouw hulp bij nodig!

Edwin de Pierre, afdelingshoofd ambulancedienst:
“De dieren die wij helpen en ophalen worden liefdevol opgevangen en verzorgd door onze vrijwilligers en
medewerkers. Voor zowel de dieren als voor onze ambulancechauffeurs is het belangrijk dat we daarbij veilig en prettig kunnen handelen. Daarbij rijden we ongelooflijk veel ritten. Efficiënt werken is noodzakelijk om alle dieren in nood te kunnen helpen. Veilig, goed werkend en voldoende materiaal is van essentieel belang.”

Lees hier het uitgebreide persbericht.

Wat hebben we nodig?

 

Nieuwe chipreaders

Veel huisdieren hebben een chip waar de gegevens van de eigenaar op geregistreerd staan. Zo kunnen wij de huisdieren herenigen met hun eigenaar. Met onze verouderde chipreaders kunnen we de chip niet altijd vinden en moeten we met het dier naar klinieken waar wel goede chipreaders zijn.

Slangenhaken

Het aantal slangen dat wij vangen stijgt jaarlijks. Goede slangenhaken zijn nodig in het kader van dierenwelzijn, maar zeker ook voor de veiligheid van onze chauffeurs.

Vervoerskratjes

We willen de dieren natuurlijk zo veilig en comfortabel mogelijk vervoeren. Door de jaren heen is onze voorraad geslonken. We hebben veilige, stapelbare, luchtdoorlatende, goed afsluitende kratten nodig.

Veiligheidshandschoenen

De veiligheid van onze vrijwilligers en medewerkers staat voorop. Een kat heb je niet zomaar in ‘t bakkie. Daarom hebben we speciale handschoenen nodig, waar katten niet doorheen kunnen krabben en die ook beschermen tegen de aanvallen van vogels en andere dieren.

Goede spullen zijn duur

Chipreaders kosten € 1100,- per stuk, een veilige slangenhaak € 64,-, kleinere transportkratjes € 32,-, de grotere € 35,- en veiligheidshandschoenen € 190,-. Met vijf ambulances die uitgerust moeten worden, loopt het snel op.

Help je mee?

Klik op het logo om een donatie te sturen via Tikkie of scan de QR-code of vul het formulier onder de afbeelding in en schrijf ‘goed uitgerust op weg’ in het bericht.

           

Deel dit bericht!