Gioia brings joy (ca. 10 mnd.)

16 augustus 2023

Dit dier is al geadopteerd!

• Kan met andere katten: nee
• Kinderen:12+ wel rustig
• Rustig huis met tuin of rustig appartement met veilig afgenet balkon
• Medicatie: nee
• Speciaal dieet: nee

Dit kleine poesje zag er erbarmelijk uit toen ze werd opgehaald door de ambulance. Ze was zo klein dat de melder dacht dat ze een kitten was, en ze zat onder de kale plekken. We vreesden eerst voor schimmel, een erg besmettelijke aandoening, maar dat bleek gelukkig loos alarm. We noemden het kleine meisje Gioia, Italiaans voor vreugde, want ondanks haar toestand was ze heel vrolijk en ze maakt ons ook blij.

Allergie
Haar kale plekken werden veroorzaakt door vlooienallergie. Nu zijn vlooien al erg genoeg voor een kat: constant gebeten worden, erge jeuk, en alsmaar zwakker worden doordat die parasietjes bloed zuigen… Maar als je dan óók nog een allergische reactie krijgt van die vlooienbeten, zodat je immuunsysteem gaat protesteren, dan voel je je als kat ellendig. Gelukkig kan dit worden verholpen.
Vlooien zijn snel en eenvoudig te bestrijden door regelmatig te ontvlooien. Dat is voor iedere buitenkat belangrijk, en extra belangrijk voor een kat die allergisch reageert op vlooien, óók preventief.

Blij meisje
Gioia is een echte ‘bundle of joy’. Ze is één al liefde, altijd goedgehumeurd en klaar om op je arm te komen zitten. Spelletjes en knuffels, het kan niet op. Haar vacht ziet er al een stuk beter uit na een maand vlooi-vrij te zijn en goede voeding te krijgen. Ze wordt steeds mooier! Wie Gioia kiest, is verzekerd van een vrolijk en lief klein troetelsnoetje in huis. Regelmatig ontvlooien, óók als er geen vlooien zichtbaar zijn, blijft belangrijk voor haar.

En een onzeker meisje
Deze lieverd is een beetje onzeker. Dat komt door alles wat ze heeft meegemaakt. In haar hokje wil ze dik met je kroelen, maar eruit da’s toch een dingetje. Ze wil bijvoorbeeld, als het te druk is, niet haar veilige hokje uit. Ze blijft gewoon liever in dat mandje, daar is het safe. Daarom denken we dat een rustiger huishouden goed is voor haar. Een rustig en voorspelbaar thuis.

Wenperiode
Iedere kat moet na een plaatsing wennen aan een nieuw huis. Gioia kan even terugvallen in angstig gedrag en zich verstoppen onder het bed of achter het gordijn. Eenmaal thuis raden we aan om haar eerst in een kleine kamer te laten wennen, zodat jullie elkaar goed kunnen leren kennen. Je kan haar het beste even laten bijkomen van de verhuizing. Ga een paar keer per dag bij haar zitten en tegen haar praten. Desnoods met wat lekkere hapjes, zodat ze jouw geur gaat associëren met iets goeds.
Als je haar in één keer loslaat in het hele huis, is er kans dat zij zich gaat verstoppen en moeilijk weer te vinden is!

Gioia is ca. tien maanden. Zij is gesteriliseerd, gevaccineerd en gechipt.
Wil jij kennismaken met Gioia? Vul het onderstaande contactformulier in.

Fotografie © Clara Mazèl

Dit dier is al geadopteerd!

Help ons de dieren helpen!