GEZOCHT: dappere dierenredders en coördinatietalenten

1 februari 2024

Deze maand starten we met een campagne voor het werven van maar liefst dertig nieuwe vrijwilligers. Het gaat vooral om medewerkers meldkamer en om ambulancechauffeurs.

Huib den Heijer, vrijwilligerscoördinator, legt uit waarom er zoveel mensen nodig zijn: “Wij bieden zeven dagen per week, 24 uur per dag hulp aan dieren in nood. In de drukke zomermaanden hebben we dagelijks negen vrijwilligers nodig op de meldkamer en vijf chauffeurs. Als iedere vrijwilliger één dienst draait, komen we in totaal wekelijks op 98 vrijwilligers. Dat is een flinke groep! Daar gaan we nu voor werven, want deze periode is een goed moment om nieuwe vrijwilligers in te werken. In het voorjaar, als de drukte begint, zijn ze er dan helemaal klaar voor!”

In de functie van ambulancechauffeur sta je vooraan bij het uitvoeren van de missie van de dierenambulance: het helpen van dieren in nood. Voor deze functie is stressbestendigheid van belang. Het is belangrijk dat je rustig en doortastend handelt, ook in bijzondere situaties. Jij stelt het dier en de mensen eromheen, gerust. Emotioneel sta je stevig in je schoenen, want je maakt de gekste dingen mee. Vaak is het heel mooi, soms ook verdrietig.

Als medewerker meldkamer is het belangrijk dat je handig bent achter de computer en dat je meerdere dingen tegelijk kunt doen. Met meer dan 50.000 meldingen per jaar, wordt er namelijk nogal wat van je verwacht. Jij staat de melders netjes te woord en voert alles nauwkeurig in in het systeem. Je hebt te maken met alle typen mensen. Daarbij stuur jij de ambulancechauffeurs aan. Heerlijk veelzijdig dus!

Wil jij je inzetten voor de dieren? Ga naar onze vacatures.

 

Deel dit bericht!

Meer nieuwsberichten

Help ons de dieren helpen!