Gezinnetje herenigd

21 april 2019

Moedereend had een veilige plek gevonden op een omheind dakterras in Leidschenveen. Hier heeft ze haar nestje gebouwd en kon ze in alle rust haar eieren uitbroeden. Dat was een goed idee van haar… Maar toen de kleintjes het ei uit waren gekropen, stond ze toch voor een probleem.

De kleintjes moesten namelijk met haar mee, het water in, en dat ging niet. We werden gebeld. Moedereend was al weg en de 8 kleintjes zaten daar maar, helemaal alleen en ze waren zwak en koud, volgens de melder. We zijn als een speer naar de jonge eendjes gereden en gelukkig spotte ambulancechauffeur Anouk de moedereend in het water, ietsjes verderop.

Eerst goed controleren of de kleintjes oké waren en dat waren ze gelukkig. Anouk is vervolgens met de 8 jonge eendjes pijlsnel naar de moedereend gesprint. Er stond nog wat hoog riet tussen Anouk en het water waar mama in zat. Maar het is belangrijk om de eendjes zo dicht mogelijk bij mams in het water uit te zetten. Dan is er eigenlijk maar één oplossing. Gelukkig kunnen pijltjes meteen goed zwemmen. Na hun elegante eerste vlucht, plonsten ze in het water. Mama kwaakte erop los: ‘hier ben ik…. hier ben ik’ en haar kindjes zwommen gauw naar haar toe. Gelukkig!! Weer een gezinnetje herenigd!

De buren van deze mensen hebben ook een broedende eend op hun terras, dus we hebben gelijk uitgelegd hoe je de jonge eendjes kan uitzetten. Voortaan kunnen ook deze mensen de eenden helpen.

 

STEUN ONS! HELP ONS DIEREN HELPEN!

Deel dit bericht!

Meer actieverhalen

Help ons de dieren helpen!