Gewonde zeehond bij strandtent

11 januari 2016

We krijgen een melding van de Reddingsbrigade op Scheveningen, zij hebben zojuist een zeehond gevonden bij strandtent de Waterreus in Scheveningen. De zeehond is gevonden, liggend tegen de strandtent aan in het zand. We maken niet vaak mee dat een zeehond zo ver op het strand gevonden wordt. Waarschijnlijk is deze in de nacht of vroege ochtend bij hoog water verzwakt aangespoeld op het strand en heeft toen zelf beschutting gezocht bij de strandtent.

De Reddingsbrigade heeft het verzwakte dier al in hun wagen geladen en naar de post van de KNRM Scheveningen gebracht, daar nemen we de zeehond over. Het gaat om een jonge grijze zeehond, een pup van niet meer dan 1 maand oud. De Grijze zeehond komt minder vaak voor dan de Gewone zeehond, ze worden ook veel groter dan de Gewone zeehond. Ze zijn onder andere te herkennen aan hun platte snuit en grote neusgaten. In de winter worden de pups van de Grijze zeehond geboren.
Dit dier heeft verwondingen, die aan de geur te merken al wat ouder zijn. Door deze verwondingen én doordat dat de pup waarschijnlijk net is verlaten door zijn moeder en nog niet goed voor zichzelf kan zorgen, is het dier in slechte conditie geraakt en aangespoeld op het strand.

Zoals gebruikelijk is bij de melding van gestrande zeehonden hebben we contact met Zeehondencrèche Pieterburen en rijden we elkaar tegemoet om halverwege de route de zeehond over te dragen aan de zorg van de Zeehondencrèche. In Pieterburen is de zeehondenpup opgevangen in quarantaine waar hij kan aansterken en zijn wonden verzorgd kunnen worden. Hij heeft van de verzorgers in Pieterburen de naam “Buji” gekregen en maakt het naar omstandigheden goed.

zeehond4.0801

ZEEHOND GEVANGEN

Foto’s © Jos van Leeuwen

STEUN ONS! HELP ONS DE DIEREN HELPEN!

Deel dit bericht!

Meer actieverhalen

Help ons de dieren helpen!