Gewonde gans Ypenburg

16 april 2016

Al ruim twee weken krijgen we regelmatig meldingen over een gewonde grauwe gans die met een gebroken vleugel rondscharrelt op het Valutapad achter het zwembad Het Hofbad, in Ypenburg. Meerdere keren zijn we ter plaatse geweest om het dier te vangen. Hoewel hij niet meer kan vliegen en moeizaam loopt, is hij ons elke keer te vlug af en zwemt dan snel het ruime water in. Vrijdagavond krijgen we weer een melding, nu zou hij zich in het smalle water zou bevinden. Twee collega’s gaan met de dierenambulance op pad in de hoop dat ze hem in het smalle gedeelte wel kunnen vangen.

Wanneer we aankomen, zit de gans nog braaf aan de kant, maar hij ruikt al snel onraad en verkiest het water weer als veilige haven. Er zitten aan de kant toevallig ook twee vissers en  zij zijn bereid om ons te helpen. Ze hebben zelf een roeiboot bij zich en zo kunnen we hem de goede kant het smalle water weer in sturen. Eigenlijk zwemt hij te ver van ons vandaan, maar een collega twijfelt niet en neemt een sprong in de sloot met vangnet en al. Raak!! We hebben hem!

Nadat we de gans op het droge hebben en in een mandje, trekken we ook onze collega op het droge. Daarna kijken we de gans goed na en hij blijkt ernstig gewond te zijn. Niet alleen zijn vleugel in zijn schouder is op twee plaatsen gebroken, maar ook zijn poot is ernstig gebroken. Wij rijden met de gans naar de dierenarts. Deze besluit door de ernst van zijn verwondingen, dat het beter is om hem in te laten slapen. Helaas hebben we de gans niet kunnen redden, maar we hebben wel kunnen voorkomen dat hij is gestorven aan een akelige infectie aan de open botbreuken.

gNS YPENBURG 2 gNS YPENBURG 4

gNS YPENBURG

STEUN ONS! HELP ONS DE DIEREN HELPEN!

 

 

 

 

Deel dit bericht!

Meer actieverhalen

Help ons de dieren helpen!