Gewonde egel in de tuin

25 april 2022

Op een mooie zonnige dag worden we gebeld door bezorgde mensen vanaf de Henriëtte van Soelenlaan in Den Haag: er ligt een egeltje in hun tuin. Hij beweegt niet, heeft bloed aan zijn kopje en ademt nog wel. Chauffeur Joop rijdt er snel naartoe om te kijken hoe hij kan helpen.

Joop komt aan bij een prachtige groene tuin. De melder neemt hem snel mee naar de plek waar het egeltje ligt. Hij ademt duidelijk en regelmatig, maar heeft inderdaad bloed aan zijn kopje. Hij ligt heel stil, alsof hij in diepe slaap is.

Joop pakt het diertje voorzichtig op. De verwonding is ernstig, dieper dan het in eerste instantie leek. De bewoners van het huis vermoedden dat de egel door eksters is aangevallen. Die vliegen daar veel rond en kunnen best agressief zijn. De wond zou inderdaad best het gevolg van een aanval van een vogel kunnen zijn. Joop legt het egeltje voorzichtig in een transportbakje, op een handdoekje en met een handdoekje over hem heen.

Hij rijdt eerst naar de egelopvang. Daar aangekomen bekijken de medewerkers de wond. Het is te ernstig. Zij verwijzen direct door naar hun vaste dierenarts. Snel stapt Joop weer in de auto en brengt hij het egeltje naar de dierenartspraktijk. Het diertje wordt gelijk mee naar achteren genomen. Joop stapt weer in de auto voor de volgende melding.

Later horen we dat het egeltje het niet heeft overleefd. De dierenarts kon niets meer voor hem doen en heeft hem in laten slapen. Helaas hoort dat er soms ook bij. Rust zacht, lief egeltje.

 

STEUN ONS: SHOP VOOR HET GOEDE DOEL! HELP ONS DIEREN HELPEN!

Als je via onze site een bestelling of een boeking doet bij Mediamarkt, Bol, Coolblue, Thuisbezorgd, Belvilla, Expedia, Booking en heel veel andere shops, krijgen wij daar een beetje commissie voor. Het kost jou niets extra en zo help je ons. 😻 Dus ga je eten bestellen, een reis boeken of lekker shoppen, doe het via onze site! Klik op het plaatje ⤵️

Deel dit bericht!

Meer actieverhalen

Help ons de dieren helpen!