Gevallen uilskuiken

29 maart 2021

Op 12 maart werden we gebeld door een wandelaar in het Haagse bos. Hij vond een jong uiltje op de grond, met een wondje op de snavel. 

Sam had dienst en stuurde de ambulance direct richting bos. Gelukkig vond ze de wandelaar snel. Met stormachtig weer gebeurt het wel vaker dat jonge vogels uit het nest vallen, dus dit zal hier ook wel het geval zijn. Sam en de wandelaar speurden eerst de bomen af naar een nest. Niks. Ook keken ze of moederuil nog in de buurt was. Die zou namelijk wel eens kunnen aanvallen zodra je haar jong oppakt. Maar al tijdens het wachten had de wandelaar (helaas) geen uilen-ouders gezien. De kust was veilig.

Sam onderzocht het baby-uiltje, ook wel ‘takkeling’ genoemd. Aan het verenkleed te zien was het maar een paar weken oud. Ach gossie… Gezien het verenkleed was het een bosuiltje. Het had inderdaad een klein wondje op zijn snavel en was uitgeput, maar zag er verder oké uit. Sam heeft het jong in een lekker warme handdoek veilig in de kooi gezet en snel naar Vogelopvang de Wulp gebracht.

Benieuwd hoe het verder ging? Lees het vervolg op Facebook van De Wulp.
Bericht van 12 maart en het bericht van 16 maart.

Spoiler-alert! Voor de mensen zonder Facebook: het uilskuiken is weer veilig terug naar zijn nest gebracht.

STEUN ONS! HELP ONS DIEREN HELPEN!

Bestel jij ook je dierenspulletjes bij ZOOPLUS? Bestel dan door op onderstaand logo te klikken. Het kost niets extra, maar je doneert dan automatisch 2% van de aankoopwaarde aan ons! 😻 ⤵️

zooplus.nl

Deel dit bericht!

Meer actieverhalen

Help ons de dieren helpen!