Gevallen torenvalkjes

12 juni 2016

Een bezorgde wandelaar belt ons om te vertellen dat een grote treurbeuk een enorme tak heeft verloren. Ze weet dat er torenvalken in broeden en ze maakt zich zorgen. We gaan snel een kijkje nemen. Wat een ravage. Onder de afgebroken takken vinden we 4 jongen naast delen van een nest dat naar beneden is gekomen. We nemen de vier jonge vogels mee. Om helemaal zeker te zijn gaan we later nog een keer kijken en tot onze grote verbazing zien we onder een tak nog 2 gitzwarte oogjes bang naar ons kijken. Dat is nummer 5.

We brengen ze naar vogelasiel de Wulp. Medewerkers bellen rond voor een torenvalkenkast maar die is helaas niet te beschikbaar. De jongen eten zich goed rond en de volgende meldt iemand zich die zich veel bezig houdt met torenvalken. Hij heeft 2 hondenmanden bij ons opgehaald en maakt er een stevige nestkast van. De ‘hondenmandenkast’ wordt bevestigd in een van de bomen ernaast terwijl moeder goed zit te observeren wat er allemaal gebeurt. De jongen worden in het gras gezet zodat ze weer contact met moeder kunnen maken.

Moeder zit met een prooi in haar snavel te wachten … De jongen worden in de ‘kast’ gezet en de ouders vliegen direct naar de jongen. Super dat het gelukt is!

Foto’s 2, 3 en 4 © Anita Voortman

STEUN ONS! HELP ONS DE DIEREN HELPEN!

 

Deel dit bericht!

Meer actieverhalen

Help ons de dieren helpen!