Gestrande roofvogel op de golfbaan

10 september 2019

Vandaag kwam er een melding binnen vanaf de golfclub in Ockenburgh. Golfers zagen ineens een grote roofvogel liggen in de bosjes. Ze hebben hun mobieltje gepakt en ons gebeld. Ambulancechauffeur Rutger was gelukkig om de hoek en al met 5 minuten ter plaatse.

En toen volgde een strakke BHV coördinatie. Een medewerker van de golfclub stond al bij de ingang te wachten met een golfkarretje. Rutger sprong uit de ambulance en kon gelijk instappen en samen reden ze snel richting het arme dier.

Daar lag ‘ie dan, zielig op een paar takken. Diverse vliegen al op zijn kop, waar inmiddels ook al wat vliegeneitjes waren gelegd. Hij was duidelijk erg verzwakt. Waarschijnlijk was deze vogel geraakt door een rondvliegende golfbal. Dat is wel eens vaker gebeurt, maar de golfclub belt ons dan direct en zet alles in werking om deze onfortuinlijke dieren te redden.

Rutger reed met spoed naar het Vogelasiel. Daar gaan ze voor deze mooie buizerd zorgen, zodat hij hopelijk weer gauw op krachten is en weer terug de natuur in kan. Als de golfers hem niet hadden gezien en de golfclub niet zo adequaat had gereageerd, had deze vogel de ochtend waarschijnlijk niet meer gehaald.

Alleen samen redden we de dieren. Dankjewel Golfclub Ockenburgh en dankjewel oplettende golfers…

STEUN ONS! HELP ONS DIEREN HELPEN!

Deel dit bericht!

Meer actieverhalen

Help ons de dieren helpen!