Elif heeft geluk gehad
  1. Home
  2.  » 
  3. Geplaatste dieren
  4.  » Elif heeft geluk gehad

Elif heeft geluk gehad

4 januari 2023

Dit dier is al geadopteerd!

• Kan met andere katten: Hebben we nog niet kunnen uitproberen
• Kinderen: 8+
• Huis met tuin of appartement met catproof balkon (geheel met gaas afgezet)
• Medicatie: nee
• Speciaal dieet: nee

Elif was aangereden en is meteen naar de dierenarts gebracht. Haar kop was hard geraakt en ook haar longen klonken niet goed. Er was gelukkig niets gebroken en Elif herstelde snel. Ze heeft mogelijk wel wat neurologische schade opgelopen. Ze kan wat vreemd lopen en draait soms een extra rondje als ze de andere kant op wil. Dat kan zich de komende tijd nog herstellen, maar kan ook blijvend zijn. Het belangrijkste is dat Elif gewoon een lieve jonge poes is, die graag aandacht wil en dol is op mensen.

Geluk bij een ongeluk

Het lijkt wel of Elif weet dat het ook anders had kunnen aflopen. Ze heeft plezier in haar leven, loopt tevreden rond in de kamer en heeft de lekkerste slaapplekjes in het kattenmeubel gevonden. En dan komen er af en toe ook nog verzorgers binnen die je om je pootje kunt winden zodat ze je eindeloos kunnen aaien. Helaas hebben de verzorgers daar niet steeds de tijd voor. Ook goed, denkt Elif dan, dan verzin ik zelf wel iets om me te vermaken. Kortom, Elif is een ongecompliceerd poesje met soms een raar loopje. Ze heeft al geluk bij een ongeluk gehad en haar geluk is compleet als ze nu ook nog een fijn thuis bij lieve mensen vindt.

Wenperiode

Iedere kat moet na een plaatsing wennen aan een nieuw huis. Ze kan dan weer even terugvallen in angstig gedrag en zich verstoppen onder het bed of achter het gordijn. Eenmaal thuis raden we aan om haar eerst in een kleine kamer te laten wennen, zodat jullie elkaar goed kunnen leren kennen. Je kan haar het beste even laten bijkomen van de verhuizing. Ga een paar keer per dag bij haar zitten en tegen haar praten. Desnoods met wat lekkere hapjes, zodat zij jouw geur gaat associëren met iets goeds. Als je haar in één keer loslaat in het hele huis, is er kans dat ze zich gaat verstoppen en moeilijk weer te vinden is! Ze mag pas naar buiten als ze haar thuis goed kent en als veilige thuishaven ervaart, waar ze naar terug rent en niet van weg rent. Voorkomen moet worden dat ze té snel naar buiten wordt gelaten, dan is de kans op weglopen groot.

Elif is 2 à 3 jaar, gesteriliseerd, gechipt en gevaccineerd.

Wil jij kennismaken met Elif? Vul dan het contactformulier in.

Fotografie © Simone Janssen

Dit dier is al geadopteerd!