Gekooide tijger… eh… reiger

5 april 2021

Hoofdbeeld ter illustratie

Een mevrouw belde ons over een reiger op straat, die er zwak en weerloos uitzag. Ze vertelde dat hij niet wegvloog toen er een hond langskwam. En zelfs toen een kat hem probeerde te pakken, deed hij niks. Dat is niet normaal, toch?

Mevrouw kon het niet aanzien en heeft hem opgepakt. Maar waar laat je dan zo’n grote vogel? Nou, gewoon thuis, in de bench! Dat lijkt een goed idee en was goed bedoeld, maar niet ongevaarlijk. Zelf een reiger vangen raden wij af. Want reigers verdedigen zich óók als ze zwak zijn en ze mikken met hun lange snavel altijd op je ogen. Dat had de man van de meldster helaas al ondervonden; de reiger had hem aan zijn gezicht verwond. Zo weerloos was hij dus toch niet! Onze chauffeusse was intussen aangekomen. Inderdaad ging het om een blauwe reiger. En ja, hij was verzwakt en erg mager. Goed gezien van de meldster! De reiger is meegenomen naar vogelopvang De Wulp om aan te kunnen sterken.

Trouwens, het ‘blauw’ in zijn naam lijkt mooier dan het is, want de vogels zijn vooral grijs. Het zijn echte slooteters. Vis is wat ze het meeste eten, of het nu uit ondiep, zoet, brak of zout water komt en van kleine tot grotere vissoorten of zelfs rivierkreeftjes. Maar ze vullen hun menu ook graag aan met mollen, muizen en grote insecten zoals sprinkhanen.

 

STEUN ONS! HELP ONS DIEREN HELPEN!

Bestel jij ook je dierenspulletjes bij ZOOPLUS? Bestel dan door op onderstaand logo te klikken. Het kost niets extra, maar je doneert dan automatisch 2% van de aankoopwaarde aan ons! 😻 ⤵️

zooplus.nl

Deel dit bericht!

Meer actieverhalen

Help ons de dieren helpen!