Geitige overpeinzingen

14 november 2020

Hallo, lieve faceboek vrienden, hier is jullie favoriete geit Remy weer.

Na de laatste blog heb ik eens goed nagedacht, vooral tijdens het herkauwen. Zo liggend in het herfst zonnetje gaat dat hartstikke toppie. In mijn vorige bloggie, kreeg ik een uitbrander van Ramses. Ik moet zeggen, al kost me dat moeite, hij had gelijk!

Heb er naderhand nog over nagemehhhh’d met hem, en snap nu beter, dat ik eerst meer zaken moet uitzoeken, voordat ik iets roeptoeter. Maar gezien mijn grote oren en, ik zal het zelf maar zeggen, mijn énorme nieuwsgierigheid, hoor ik nogal veel. En voordat jullie roepen jaja, en dat begrijp jij dan allemaal gelijk? Ga ik het toch effe aan jullie uitleggen, geholpen door Ramses, want die gast is echt knijter slim joh!

Het gaat met een moeilijk woord over ‘communicatie’. Ik had dat woord nog nooit gehoord. Ramses zei toen: hoef je je niet voor te schamen, velen kennen het niet. Communicatie dus, tussen ons en die tweebeners, gaat een beetje via die woorden die ze gebruiken, en waarvan zelfs ik soms weet wat ze bedoelen!

Zoals bijvoorbeeld als er weer eens iemand roept: ‘Neeeee Remy niet doen!’ Maar het meeste gaat toch via lichaamshouding, geur, of gedrag. Volgens Ramses zijn schapen zelfs nog slimmer en kunnen ze tientallen schapenkoppen, jarenlang onthouden……jaja, lekker boeiend.

Dus vandaar dat ik bij sommige verzorgers begrijp wat ze zeggen, tenminste dat denk ik zo! Zo loopt er een ouwe verzorger, beetje een brombeer, die kakelt zowat constant tegen ons joh, echt niet allemaal boeiend. Maar dan kijk ik hem aan, en dan denkt hij dat ik luister, en hij blijft dan kletsen. Echt super kicken, joh.

Maar zo begreep ik wel dat ze op zoek zijn naar chauffeurs voor die grote witte wagens. ‘Dat zijn ambulances!!’, roept Ramses. Ik wordt soms echt een beetje koekoek van die gozer zeg. En ook nog vrijwilligers om de telefoon op te nemen, wat een telefoon ook mag wezen?

Maar toch wel grappig zo contact met zo’n tweebener. Zal hem ook eens proberen duidelijk te maken, dat ik wel wil weten wat er precies in dat grote gebouw gebeurd. Een rondleiding zal er wel niet inzitten, maar je weet maar nooit, niet dan, ja toch! Nu heb ik wel weer lekker staan mehhhh´en in m’n bloggie, maar lezen die tweebeners dat nou? Ik hoor bijna nooit wat terug.

BAMMM!!! Jemineempieeeeee wat gebeurt er nu weer??? Zit die snuggere Ramses in een oud kippenhok! Heeft die de achterwand eruit gemept met z’n horens, en staat nu op z’n gemak het kippenvoer naar binnen te schuiven. Kip de kuierlatten natuurlijk.. O,Ooo… daar komt die brombeer aangesloft.. ik weet van niks, neem nu zelf effe de kuierlatten. Toedeledoki……

En dikke Mehhhhhhhhhh… Remy

STEUN ONS! HELP ONS DIEREN HELPEN!

Deel dit bericht!

Meer verhalen over het hospitaal

Help ons de dieren helpen!