Gedumpte kattenfamilie

17 juli 2019

Gistermiddag rond 17.00 uur kregen we een melding. Een fietser die achter het Diaconessen ziekenhuis in Voorburg nietsvermoedend voorbij fietste, zag ineens iets vreemds in het gras staan. Bij een boom stond een blauw reismandje. En in dat reismandje zat een jonge moederpoes met haar 5 jonge kittens.

Toen ambulancechauffeur Anita arriveerde, keken de katten haar door de tralies verbaasd en ietwat beteuterd aan. Ze hadden geen idee waar ze ineens terecht waren gekomen. In hun mandje lag nog een gesloten blikje kattenvoer en een dicht bakje kattensnoepjes. De dumper moet hebben gehoopt dat de dieren snel werden gevonden?

Voor moederpoes moet dit heel naar zijn geweest. Daar sta je dan! Heb je wekenlang zorgzaam voor je kittens gezorgd… Sta je zomaar ineens, met je kwetsbare kroost, in een geheel onbekende en onvoorspelbare omgeving.

De katten zagen er gelukkig wel goed uit en ze waren heel erg lief. We hebben ze direct meegenomen naar het hospitaal en ze een zachte deken en volle bakjes eten gegeven. De kittens vielen hongerig aan en zijn daarna, dicht tegen elkaar aan, in slaap gevallen. Veilig de nacht door.

STEUN ONS! HELP ONS DIEREN HELPEN!

Deel dit bericht!

Meer actieverhalen

Help ons de dieren helpen!